Vijesti

Poziv na podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2024. g.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Petar Župić uputio je Poziv na podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2024. g.

Pozvao je vijećnike Gradskog vijeća, radna tijela Gradskog vijeća, Gradonačelnika Grada Sinja, pravne osobe, ustanove, udruge građana, vijeća mjesnih odbora i građani koji imaju prebivalište na području Grada Sinja, na podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2024. godinu.

Odlukom o javnim priznanjima Grada Sinja kao javna priznanja Grada Sinja utvrđeni su:

1.             Proglašenje počasnim građaninom Grada Sinja,

2.             Nagrada Grada Sinja.

Nagrada Grada Sinja posebno društveno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za naročite uspjehe na svim područjima gospodarskog i društvenog života od značaja za Grad Sinj, kao:

1.             Nagrada za životno djelo,

2.             Osobna nagrada,

3.             Kolektivna nagrada.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se osobama koje su svojim dugogodišnjim radom ili određenim djelom dali izuzetan doprinos na području gospodarskog ili društvenog života od posebnog značaja za Grad  Sinj.

Osobna nagrada dodjeljuje se fizičkim osobama, a Kolektivna nagrada poduzećima, ustanovama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za njihov doprinos na jednom ili više  područja gospodarskog ili društvenog života, u pravilu za razdoblje između dvaju rokova za podnošenje inicijativa za dodjelu  javnih priznanja.

Gradsko vijeće Grada Sinja može svake godine dodijeliti  najviše jednu nagradu za životno djelo, tri osobne nagrade, dvije kolektivne nagrade i proglasiti jednu osobu počasnim građaninom Grada Sinja. Iznimno, kad to opravdavaju okolnosti iz članka 3. stavka 1. Odluke o javnim priznanjima Grada Sinja, Gradsko vijeće može u jednoj godini proglasiti više osoba počasnim građanima Grada Sinja ako su se istakle naročitim zaslugama za Grad Sinj u okviru istog događaja ili radnje.

Inicijative za dodjelu  javnih priznanja Grada Sinja, u pisanom obliku s obrazloženjem, podnose se Odboru za javna priznanja, Dragašev prolaz 24, od dana objave ovog Poziva do 12. srpnja 2024. godine, a inicijative podnesene nakon tog roka ne mogu se razmatrati.

Mole se podnositelji inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja da svoje inicijative obrazlože,  po mogućnosti  i dokumentiraju, a sve u cilju donošenja Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Sinja kojom će javna priznanja Grada Sinja biti dodijeljena najistaknutijim fizičkim i pravnim osobama za naročite uspjehe na svim područjima gospodarskog i društvenog života.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button