Vijesti

Poziv na predavanje “Kontrolirano paljenje zaraslih travnjaka na Dinari”

Početkom 2023. nastavljaju se nove aktivnosti kontroliranog paljenja zaraslih travnjaka na Dinari u svrhu očuvanja bioraznolikosti. One se provode temeljem smjernica Programa gospodarenja s planom upravljanja područjem ekološke mreže za gospodarsku jedinicu Vrdovo gdje su predviđene aktivnosti u svrhu očuvanja bioraznolikosti.

Tim povodom pozivaju se svi zainteresirani za temu restauracije travnjaka kontroliranim paljenjem na predavanje ”Kontrolirano paljenje zaraslih travnjaka na Dinari” koje će se održati 13. siječnja 2023. godine u 17:00 sati u zgradi Palacine (Ul. Andrije Kačića Miošića 5, Sinj).

Na predavanju će se predstaviti plan provedbe, pojasniti razlozi zbog kojih se aktivnost provodi te dati odgovore na pitanja građana.

Provedba kontroliranog paljenja je nastavak restauracijskih aktivnosti projekta ‘Dinara back to LIFE’, kojeg provodi Udruga Biom u partnerstvu s Hrvatskim Šumama, LAG-om Cetinska krajina i Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Više informacija o projektu i planiranim aktivnostima građani mogu pronaći na službenoj web stranici https://dinarabacktolife.eu/ ili putem emaila dinarabacktolife@gmail.com

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button