Vijesti

Poziv roditeljima i građanima na sastanak zbog najave zatvaranja vrtića „Čarobni pianino“ u Sinju

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj pozvao je građane i roditelje djece vrtića „Čarobni pianino“ na sastanak ispred vrtića u Tripalovom voćnjaku zbog najave njegovog zatvaranja.

Nakon što je ugašen vrtić na Hanu, ravnateljica Virna Mudnić obavijestila je Grad Sinj kako će 31. kolovoza 2023. zatvoriti i vrtić u Tripalovom voćnjaku zbog financijskih gubitaka u poslovanju.

U svom dopisu Gradu Sinju istaknula je neistinitu činjenicu navodeći kako u Gradu nije bilo sluha za povećanjem cijene participacije Grada u sufinanciranju vrtića pritom zaboravljajući da je Grad Sinj još prošle godine izjednačio cijene sufinanciranja javnih i privatnih vrtića te kako je upravo „Čarobnom pianinu“ takvom odlukom cijena povećana sa 950 na 1450 kuna odnosno za 53%.

Gradonačelnik je stava da Grad neće pristati na nikakvo uvjetovanje za svoju djecu, spreman je preuzeti djecu iz privatnog vrtića te u sinergiji s roditeljima naći najbolje rješenje kakvo je bilo i sa slučajem vrtića na Hanu.

Stoga, gradonačelnik Miro Bulj poziva zainteresirane roditelje i javnost da se odazovu sastanku koji će se održati u utorak 28. ožujka 2023. u 17 sati kako bi zajedničkim nastojanjima osigurali djeci potrebne uvjete uz poštivanje svih pedagoških standarda.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button