PolitikaTeme

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović imenovala sinjanina Ivana Sablića za generalnog konzula u Njemačkoj

Tako je uz ostale konzule, za novog generalnog konzula RH u Generalnom konzulatu u Stuttgartu postavljen Ivan Sablić, koji će imati konzularne ovlasti nad konzularnim područjem koje obuhvaća Baden-Württemberg.

Ivan Sablić dugogodišnji je djelatnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a najveći dio svoje diplomatske karijere proveo je u inozemstvu. Posebno se, između ostaloga, dokazao u području gospodarske diplomacije gdje je radio na realizaciji više uspješnih investicijskih projekata u Hrvatskoj koji su rezultirali otvaranjem više stotina radnih mjesta u segmentima proizvodnje auto dijelova, IT-a, proizvodnje postrojenja i tekstila. Sablić je rođen u Sinju, školovao se u Splitu, po zanimanju diplomirani inženjer pomorsko-ribarske tehnologije/marikulture.

Direktor Gospodarsko interesnog udruženja Ingra-DET iz Düsseldorfa Zoran Andročec u svom obraćanju pozdravlja odluku hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za najnovija imenovanja. Zoran Andročec, prvi čovjek tog gospodarsko interesnog udruženja koje u Njemačkoj okuplja hrvatske i bosansko-hercegovačke tvrtke, navodi: Pozdravljamo imenovanje generalnih konzula, koji su svaki dokazani na svojim prijašnjim dužnostima i koji su poznati i omiljeni među hrvatskim građanima u Njemačkoj. Ono što je za nas gospodarstvenike najvažnije, vjerujemo da su oni osobe koji će vjerodostojno zastupati hrvatske nacionalne interese te imati posebni afinitet za gospodarske teme, zaštitu hrvatskog radnika i nesmetanog rada hrvatskih tvrtki u Njemačkoj.

Po prvi put nećemo gubiti vrijeme na upoznavanje, nego će generalni konzuli moći upregnuti svoje znanje i sposobnosti u teška narodna kola i vući svi u istom smjeru.

Među novim imenovanjima imamo novu generaciju hrvatskih generalnih konzula, koji su vrhunski pismeni, okretni i znaju iskoristiti sve što stoji na raspolaganje EU građanima od strane njemačkih institucija.

Odluka o imenovanjima stupa na snagu 01. listopada 2018.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Ovakvi vijesti nam triba. Da bar netko osvitla obraz ovom kraju. Svaka čast!

    15
    1
Back to top button