Vijesti

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je danas izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj, na čelu s predsjednikom VAD-a Stipom Jukićem.
Izaslanstvo je predsjednika Sabora upoznalo s brojnim aktivnostima koje Viteško alkarsko društvo poduzima u promicanju Sinjske alke, kao i s pripremama za ovogodišnje alkarsko natjecanje. Alkari su ovom prigodom predsjedniku Jandrokoviću zahvalili na kontinuiranoj podršci te su mu uputili poziv za predstojeću, 304. Sinjsku alku koja će se održati 4. kolovoza 2019. godine.
Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković potvrdio je dolazak na Sinjsku alku. Iskazao je svoju punu potporu Viteškom alkarskom društvu i organizaciji te iznimno važne manifestacije koja na najbolji mogući način promiče hrvatski nacionalni identitet i našu vrijednu povijesnu i kulturnu baštinu. Njezina je svjetska prepoznatljivost potvrđena i upisom na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.
Razgovaralo se i o važnosti prezentacije Sinjske alke i njezine više od tri stoljeća duge tradicije u svjetlu budućeg predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije iduće godine.
Na sastanku s predsjednikom Sabora sudjelovali su i zamjenik predsjednika Viteškog alkarskog društva Sinj Dinko Bošnjak, tajnik društva Ivan Nasić, član Upravnog odbora Igor Vidalina, alkarski vojvoda Boško Ramljak, alajčauš Ivica Filipović Grčić, arambaša Ivo Vukasović te gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button