TemeVijesti

Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj koje mu je predstavilo program ovogodišnje Alke

https://www.predsjednik.hr/

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas u Uredu predsjednika Republike  izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj. Predstavnici Viteškog alkarskog društva predstavili su predsjedniku Milanoviću program ovogodišnje, 309. Sinjska alke, koja će se održati 4. kolovoza u Sinju te mu zahvalili što će i ove godine biti pokrovitelj Sinjske alke.

Osim o planovima vezanim uz održavanje Sinjske alke, na sastanku se razgovaralo i o nastavku promocije ove tradicionalne manifestacije izvan granica Hrvatske. U tom kontekstu je istaknuto i sudjelovanje sinjskih alkara na sličnoj manifestaciji u Ženevi na koju je sinjsko Viteško alkarsko društvo bilo pozvano kao jedino izvan Švicarske. Govoreći o svom radu, predstavnici društva istaknuli su i važnost Alkarskih dvora za Sinj jer se u njima održavaju gotovo sve društvene i kulturne aktivnosti u gradu, a izrazili su i zadovoljstvo činjenicom što Muzej alke u Sinju bilježi sve bolju posjećenost.

Osim predsjednika Viteškog alkarskog društva Stipe Jukića, na sastanku s Predsjednikom Republike bili su alkarski vojvoda Mario Šušnjara, tajnik društva Ivan Nasić, član Časnog suda društva Tomislav Župić, alajčauš Ivica Filipović Grčić te član društva i domaćin manifestacije Jerko Ivandić.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button