Vijesti

Predsjednik Milanović primio predstavnike Grada Sinja i Gradske glazbe Sinj

https://www.predsjednik.hr/vijesti/predsjednik-milanovic-primio-predstavnike-grada-sinja-i-gradske-glazbe-sinj/

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas u Uredu predsjednika Republike predstavnike Grada Sinja i Gradske glazbe Sinj povodom obilježavanja 160 godina od osnutka i kontinuiranog rada Gradske glazbe Sinj. Predsjednik Republike ujedno je pokrovitelj 160. obljetnice postojanja i djelovanja Gradske glazbe Sinj.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj i predstavnici Gradske glazbe Sinj, predsjednik Petar Pavlović, dopredsjednik Damir Vučković, članica Upravnog odbora Anđela Paštar Krnčević te predsjednik Kluba Sinjana u Zagrebu Davor Varenina na sastanku su istaknuli kako je Gradska glazba Sinj jedno od najstarijih kulturnih društava u gradu Sinju, koja je svojim dugogodišnjim radom odigrala veliku ulogu u razvijanju i promicanju glazbene kulture te da je, okupljajući veliki broj školske mladeži, odigrala i veliku odgojnu funkciju.

Danas se bez Gradske glazbe ne može zamisliti proslava niti jednog značajnijeg događaja iz sinjske prošlosti i sadašnjosti, a naročito ne alkarske svečanosti, rečeno je na sastanku te posebno istaknuto da bi bilo jako teško zamisliti Sinj bez Glazbe, jer je ona postala sastavni dio njihova svakodnevnog života.

Povodom obljetnice djelovanja Gradska glazba Sinj održat će sljedeći mjesec prigodni koncert u zagrebačkom parku Zrinjevac u organizaciji Kluba Sinjana u Zagrebu, uz podršku Grada Zagreba i Grada Sinja te Turističkih zajednica gradova Zagreba i Sinja, najavili su predstavnici Gradske glazbe Sinj i dodali kako će to biti samo jedan on njihovih brojnih nastupa koji će održati tijekom ove godine velikog jubileja.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bila savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button