Vijesti

Predsjednik Milanović primio predstavnike Udruge VeDRA i Organizacijskog odbora manifestacije „Dani Vice Buljana u Sinju 2023.“

https://www.predsjednik.hr/vijesti/predsjednik-milanovic-primio-predstavnike-udruge-vedra-i-organizacijskog-odbora-manifestacije-dani-vice-buljana-u-sinju-2023/

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas predstavnike Udruge veterana Domovinskog rata i antifašista „VeDRA“ i Organizacijskog odbora manifestacije „Dani Vice Buljana u Sinju 2023“. Predsjednik Udruge „VeDRA“ Ranko Britvić i predsjednik  Organizacijskog odbora Stipe Batarelo upoznali su predsjednika Milanovića s priprema i programom te manifestacije koja će se održati 2. i 3. lipnja 2023. u Sinju.

Dvodnevna manifestacija „Dani Vice Buljana u Sinju 2023.“ posvećena je Vici Buljanu, hrvatskom političaru iz Sinja koji je, kako su kazali, ostavio duboki trag na sveukupni život i razvoj Sinja i Cetinske krajine. Buljan je rođen 1905. u Sinju, prije Drugog svjetskog rata bio načelnik sinjske općine, kasnije jedan od vođa antifašističkog pokreta u Dalmaciji, ministar i narodni zastupnik, a poznat je i kao sinjski alkar i alkarski vojvoda.

Predstavnici VeDRA-e i Organizacijskog odbora kazali su kako im je želja da ta manifestacija, koja se ove godine održava po prvi puta, postane tradicionalna te da svake godine bude posvećena nekome od poznatih dalmatinskih antifašista koji su svojim radom činili dobro za Dalmaciju i Hrvatsku.

Osim predsjednika Udruge Ranka Britvića i predsjednika organizacijskog odbora Stipe Batarela, na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su potpredsjednik Udruge umirovljeni general-bojnik Hrvatske vojske Luka Džanko i predsjednik Nadzornog odbora Udruge „VeDRA“ Ratomir Vranješ.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Povezani članci

Back to top button