Vijesti

Predsjednik sabora Gordan Jandroković primio je izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj

Izvor: Hrvatski sabor.hr

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je izaslanstvo Viteškog alkarskog društva (VAD) Sinj, na čelu s predsjednikom VAD-a Stipom Jukićem.

Predstavnici Viteškog alkarskog društva izvijestili su predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića o pripremama za predstojeću 308. Sinjsku alku koja će se održati 6. kolovoza. Izrazivši zahvalnost na trajnoj potpori Hrvatskog sabora ovoj povijesno-kulturnoj manifestaciji, izaslanstvo je predsjedniku Jandrokoviću uputilo poziv za sudjelovanjem na ovogodišnjoj Alki. Dodatno su izvijestili i o nedavnom predstavljanju Sinjske alke u glavnom gradu Austrije, Beču te u gradu Badenu.

Potvrdivši svoj dolazak u Sinj na ovogodišnje alkarsko natjecanje, predsjednik Hrvatskog sabora istaknuo je kako Viteško alkarsko društvo na jednaku potporu može računati i u budućnosti. Izaslanstvu VAD-a zahvalio je na neumornom angažmanu u promicanju bogate hrvatske kulturno-povijesne baštine. Naglasio je kako je prepoznatljivost Alke odavno nadišla granice Hrvatske, a njezinu je vrijednost potvrdio i UNESCO uvrštavanjem na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva 2010. godine. Završno je predsjednik Sabora posebno pozdravio projekt održavanja Dana Alke u Austriji, u Badenu i Beču, kao izvrstan primjer promicanja hrvatskog nacionalnog identiteta i tradicijskih običaja u svijetu.

Na sastanku s predsjednikom Sabora sudjelovali su i zamjenik predsjednika VAD-a Dinko Bošnjak, alkarski vojvoda Mario Šušnjara, arambaša Ivo Vukasović, članovi Upravnog odbora Igor Vidalina i Frano Vrančić te član Časnog suda Tomislav Župić.

Povezani članci

1 Komentar

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button