Politika

Predsjednik sinjskog HSLS-a – gradska vlast maltretira sinjsku javnost

Priopćenje Sinjskog HSLS-a-a koje potpisuje predsjednik Tomislav Klarić-Kukuz prenosimo izvorno i u cijelosti:

Dragi građani grada Sinja, pred nama su dani Alke i Velike Gospe, za sve nas posebno razdoblje u godini kada nam srca budu puna, u gradu se traži stolica viška, a u kućama je veselje. Ipak, za malo tmurnih oblaka pobrinula se sinjska vladajuća garnitura s potpuno promašenom inicijativom o preuzimanju Viteškog alkarskog društva što ocjenjujemo kao štetno maltretiranje sinjske javnosti.

Očekujemo od trenutnog gradonačelnika da nađe zajednički jezik sa svojim bivšim stranačkim kolegama iz VAD-a te da zajedno pripreme održavanje Alke bez izmišljenih skandala i bura u čaši vode.

Nakon održavanja Alke trebamo svi zajedno u jednoj široj javnoj raspravi dati naš doprinos u tome kako Alku učiniti još boljom te kako da ona bude multiplikator pozitivnih učinaka za grad Sinj.

Izgleda, nažalost, da opet u sjeni ostaje pitanje izostanka planiranja organizacije funkcioniranja grada na primjereni način za vrijeme Velike Gospe. Blagdan Velike Gospe je najveća  svetkovina grada Sinja koji je nekoć bio možda i najvažnije marijansko središte u Hrvatskoj i šire. Svjedoci smo već godinama da u najbolju ruku stagnira broj hodočasnika koji dolaze u grad u razdoblju pred i za Veliku Gospu. Crkva Čudotvorne Gospe Sinjske je dobila status manje bazilike i na najbolji mogući način vodi brigu o svima koji dolaze našoj gospi.

Ono gdje smo zakazali u proteklim godinama je naša organizacija za koju je zadužena gradska uprava. Štandovi kojekakve robe i hrane su posvuda, na nekima se čak prodaju i šalovi sa zabranjenim obilježjima i to  u samom centru grada, glazba trešti na sve strane pa i tik do vrata crkve, a hodočasnici se odmaraju posvuda bez primjerenih zona za to unaprijed pripremljenih i bez ideje kako da im poželimo dobrodošlicu. Čeka li nas i ove godine isti scenarij?

Čini se kako je cijeli smisao svega kako da se “odere” gosta a usput i domaćeg. A to nije smisao. Grad Sinj mora u budućnosti biti najveće marijansko središte u Hrvatskoj, HSLS Sinj će znati kako organizirati grad da to i postignemo.

 

S poštovanjem,

Tomislav Klarić-Kukuz, mag.oec, MBA

Predsjednik ogranka HSLS Sinj

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button