Politika

Predsjednik sinjskog SDP-a Nikola Vučković na listi „Restart koalicije“

Na jučer održanoj sjednici Glavnog odbora SDP-a potvrđene su liste „Restart koalicije“ za parlamentarne izbore 5. srpnja. Tako je posljednje, počasno mjesto, u našoj 9. izbornoj jedinici pripalo predsjedniku GO SDP Sinj Nikoli Vučkoviću. Ova odluka došla je pomalo iznenađujuće, obzirom da je sinjski SDP posljednji put svoga kandidata na parlamentarnim izborima imao daleke 2011. godine. Nakon relativno loših rezultata na posljednjim lokalnim izborima, očekivano je došlo do smjene i na čelu sinjskih socijaldemokrata, pa je tako Antu Milanovića, na unutarstranačkoj konvenciji zamjenio Nikola Vučković koji je preuzeo i njegov mandat u Gradskom vijeću Grada Sinja, gdje je usprkos činjenici da SDP ima samo jednog člana, uspio progurati nekoliko inicijativa i dvije tematske sjednice Gradskog vijeća.

Preuzevši stranku ozbiljno načetu unutarnjim podjelama, Vučković je proveo i nekoliko disciplinskih postupaka protiv „odmetnutih članova“ te kako u posljednje vrijeme nije bilo trzavica u sinjskom SDP-u, moglo bi se reći da su oni postigli određenu razinu unutarstranačke konsolidacije. Također, vjerovatno je Vučkoviću pomogla i činjenica što je na tzv. velikoj unutarstranačkoj konvenciji, u Sinju pobjedu odnio upravo aktualni predsjednik SDP-a Davor Bernardić, ispred tada favoriziranog Ranka Ostojića, kao i to što se sinjski SDP nije javno svrstao protiv Bernardića prilikom posljednjih nemira u SDP-u.

Iz dobro obavještenih izvora saznajemo da Vučković i Bernardić imaju dosta dobar odnos uz međusobno uvažavanje te da, ukoliko Restart koalicija odnese pobjedu na ovim izborima, realno je očekivati da Sinj ne bude zaboravljen u smislu pomoći ili guranja nekih lokalnih projekata od strane buduće Vlade. Hoće li tako uistinu i biti, ili će biti opet po onoj našoj staroj: „Sinj u kupe, a država u špade“, ostaje nam za vidjeti. Također saznajemo da lokalni SDP-ovci sada „trljaju ruke“, jer ovu kandidaturu vide kao bezuvjetnu potporu središnjice iz Zagreba, ali i kao dobru odskočnu dasku za naredne lokalne izbore u svibnju iduće godine.

Tagovi

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi Vas zanimati

Close
Close