Kultura

Predsjednik udruge PKD Gaj Laberije Dejan Poljak gostovao na HRT Radio Split

Europsko nogometno prvenstvo EURO 2000. je jedan od razloga gostovanja predsjednika Udruge  PKD  „Gaj Laberije“ Dejana Poljaka 8. lipnja 2021. g. u programu Radio Splita. Predsjednik udruge koji  sa svojim članovima 17 godina promovira priču o Cetinskom kraju kao kolijevci nogometa za to ima čvrst kameni dokaz rimsku stelu Gaja Laberija, a uporište je u međunarodnoj nogometnoj federaciji  FIFA Biltenu iz 1969. godine pod naslovom „Arheologija i nogomet“.

Dejan Poljak  osvrnuo se na dosadašnji rad udruge, na projekte koje udruga trenutno provodi , planove za budućnost i najavio ovogodišnje dane Antike u Sinju koji će biti nedjelja, 25.07. u 21 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Dejan je istakao da  pored nastupa u Sinju  udruga je gostovala sa „Utakmicom Delmata i Rimljana“  od Pulske arene, Burnumskih ida u NP Krka, Rimske noći Narona, Aquafest Varaždinske toplice te Dani Dioklecijana u Splitu te svi ti događaji su doveli da Dani Antike u Sinju budu nezaobilazan događaj koji se najavljuje i na stranicama Hrvatske turističke zajednice kao važno događanje za RH.

Na upit novinara Denisa Šabića o trenutnim aktivnostima, Dejan Poljak je posebno istaknuo snimanje za HRT i to emisiju Turizam.hr koja je emitirana prošlog petka. Kao novost najavio je predstavljanje Povijesne  postrojbe  Delmata koje bi trebalo održati ove godine u sklopu programa „Dani Alke i Velike Gospe 2021.“

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button