Vijesti

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s predstavnicima Viteškoga alkarskog društva Sinj

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s izaslanstvom Viteškoga alkarskog društva Sinj.

Predsjednik VAD-a Stipe Jukić izvijestio je predsjednika Vlade o aktivnostima VAD-a u ovoj godini te pripremama za 309. Sinjsku alku. Zahvalilo je predsjedniku Vlade Plenkoviću na kontinuiranoj podršci Vlade svim aktivnostima koje su važne za djelovanje VAD-a i Muzej Sinjske alke. Pozvao je predsjednika Vlade na Alku koja će se ove godine održati 4. kolovoza.

Predsjednik Vlade zahvalio je Viteškom alkarskom društvu Sinj na iznimnom trudu u očuvanju alkarske tradicije, koja je dio identiteta i povijesti Cetinske krajine i Hrvatske. Čestitao je i na svim aktivnostima usmjerenima na promociju i afirmaciju Sinjske alke i izvan granica Hrvatske. Istaknuo je da će Vlada i dalje putem resornih ministarstava nastaviti podržavati i financijski potpomagati Sinjsku alku, Muzej Sinjske alke i projekte VAD-a, kao i druge važne projekte vezane za razvoj Sinja i Cetinske krajine.

Uz predsjednika Vlade na sastanku je sudjelovao Josip Dabro, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, Tonči Glavina, ministar turizma i sporta te Ivan Šipić, ministar demografije i useljeništva.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button