Vijesti

Predstavljanje Muzeja Cetinske krajine na 11. skupu muzejskih pedagoga Hrvatske

U novoobnovljenom Interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova Civitas sacra u Šibeniku, u razdoblju 23. – 25. rujna, održan je  11. skup muzejskih pedagoga Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem na kojem su održana predavanja na temu Novo normalno, muzejska edukacija u izazovnim vremenima.

Drugog dana skupa viša kustosica  Muzeja Cetinske krajine -Sinj, Daria Domazet i kustosica Anđela Vrca,  održale su izlaganje s temom Kako su vile odškrinule vrata MCK – Sinj za vrijeme korona krize koji je temeljen na slikovnici Tajna vilinskih suza koje su kustosice ujedno i autorice.

Provedena aktivnost prezentirana je kao dobar primjer primjene različitih digitalnih alata te virtualne, multidisciplinarne suradnje sa ciljem muzejske edukacije Odjela muzejske pedagogije u vremenu novog normalnog.

Bilo nam je zadovoljstvo podijeliti naša iskustva s drugim kolegama u ovim izazovnim vremenima za muzejsku struku i kulturu općenito. Također iskustva drugih muzeja su nam od velike važnosti jer i mi imamo mogućnost usvajati nova znanja i razvijati osobnu kreativnost, a sve u svrhu razvijanja ljubavi prema kulturnoj baštini zavičaja kod naših najmlađih korisnika,” izjavile su kustosice MCK – Sinj

Povezani članci

Back to top button