Kultura

Predstavljanje nagrade Europa Nostra u Muzeju Sinjske alke

U četvrtak, 25. listopada 2018. u 13 sati u Alkarskim dvorima u Sinju, Put Petrovca 12, održat će se predstavljanje nagrade Europa Nostra, koju je Muzej Sinjske alke dobio 15. svibnja 2018. godine.

Muzej Sinjske alke dobitnik je nagrade u kategoriji Obrazovanje, osposobljavanje i podizanje razine osviještenosti, u kojoj je još šest dobitnika i to iz Belgije, Finske, Francuske, Italije, Nizozemske i Slovenije i jedini je dobitnik ovogodišnje nagrade Europa Nostra iz Hrvatske.

Nagrada Europske unije za kulturnu baštinu / Europa Nostra, najprestižnija je nagrada Europske unije u području kulturne baštine, a utemeljena je s ciljem prepoznavanja najboljih postignuća u očuvanju, istraživanju, predanom radu, obrazovanju i osposobljavanju te podizanju svijesti o vrijednostima i zaštiti kulturne baštine.

Na predstavljanju će sudjelovati ravnateljica Etnografskog muzeja Zagreb i predsjednica međunarodnog žirija Europa Nostra gđa Goranka Horjan, gradonačelnica Grada Sinja gđa Kristina Križanac, predsjednik Viteškog Alkarskog društva g. Stipe Jukić i voditelj Muzeja Sinjske alke g. Boris Filipović Grčić.

Prilikom predstavljanja bit će potpisan dokument Berlinski poziv na akciju – Kulturna baština za budućnost Europe.

Autor/ica M.V.

User Rating: 0.4 ( 1 votes)

Povezani članci

Back to top button