Vijesti

Predstavljanje novih muzejskih publikacija za djecu u Muzeju triljskog kraja

Muzej triljskog kraja je tijekom protekle dvije pandemijske godine izdao nove muzejske publikacije za djecu; trojezičnu (hrv/eng/njem) poučnu bojanku Provedi dan s legionarom Julijem! i slikovnicu Legenda o Žarku i Nutjaku. Bojanka je opremljena s devet ilustracija koje prate svakodnevne zgode i nezgode mladog rimskog legionara Julija stacioniranog u logoru Tilurij, te odgovarajućim tekstualnim sadržajem i objašnjenjima pojmova. Slikovnica Legenda o Žarku i Nutjaku kombinira povijesne činjenice i narodnu predaju o poljičkom knezu Žarku Dražojeviću i utvrdi Nutjak koju je krajem 15. st. dao izgraditi za obranu sjeverne granice Poljica. Ilustracije za slikovnicu su izradila djeca, polaznici edukativnih radionica održanih u Muzeju triljskog kraja.

Obje publikacije su izdane uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Trilja.

Publikacije će u sklopu manifestacije Dani Sv. Mihovila 2021., dana 22. rujna 2021. g. u 17 sati u Muzeju triljskog kraja predstaviti muzejska savjetnica i predsjednica Hrvatskog muzejskog društva mr. sc. Vlasta Krklec.

Bogato iskustvo na području muzejske pedagogije i edukacije stekla je kroz više od 20 godina vođenja Muzeja krapinskih neandertalaca, u kojem je koordinirala i poslove njegove izgradnje i opremanja stalnog postava.

Autorica je tridesetak tuzemnih i inozemnih izložaba, te brojnih edukativno-muzejskih programa. Osmislila je projekt „Ljetna geološka škola“, Zimske radionice i igraonice, te Dane Dragutina Gorjanovića-Krambergera.

U okviru Hrvatskog muzejskog društva organizirala je sa suradnicima kongres muzealaca, dva stručna skupa muzejskih pedagoga Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem, te pet muzejsko-edukativnih akcija na području cijele Hrvatske, te poznate kulturne manifestacije Noći muzeja i druge stručne skupove i seminare.

Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja za postignuća na promociji hrvatske kulturne baštine.

Organizator poziva sve zainteresirane da se pridruže predstavljanju te ih moli da se pridržavaju popisanih epidemioloških mjera.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button