Vijesti

Predstavljena povijesna postrojba Kohorta Delmata Osinuim

Udruga PKD Gaj Laberije je dana 11. rujna 2021. godine organizirala prezentaciju novog inovativnog turističkog proizvoda “Povijesna postrojba Kohorta Delmata Osinuim”. U svečanom mimohodu ulicama grada Sinja mogli su se vidjeti antičku povijesnu postrojbu Delmata, rimske antičke legionare i njihove carice i careve.

Prezentacija je održana na Trgu kralja Tomislava i to prigodnim programom postrojavanja antičkih postrojbi te izvođenjem borba za barjak između Delmata i Rimljana.

Cilj udruge je formiranjem povijesne postrojbe oživiti zanimljivu antičku povijest Cetinskog kraja.

PKD ‘Gaj Laberije’ i s ovim inovativnim turističkim projektom na kome radi dvije godine, uz Dane antike i utakmicu Delmata i Rimljana, pokazuje koliki je potencijal za razvoj ozbiljnog turističkog proizvoda od kojega će koristi imati cijela lokalna zajednica.

Projekt je organiziran u suradnji sa udrugom Gaius Laberius iz Trilja i partnerskom Udrugom nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata kroz projekt “Resocijalizacija hrvatskih branitelja kroz kulturu”.

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava ovakve projekte te je vrlo ponosno kad vidimo naše branitelje u ovakvim povijesnim, kulturnim i sportskim događajima. Branitelji su aktivni i dalje u svim situacijama, naglasila je Ivana Serdarević Bravić, izaslanica ministra branitelja.

Pored izaslanice potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja g. Tome Medveda predstavljanju su nazočili i Lino Ursić, savjetnik za turizam u županijskom Upravnom odjelu za turizam i pomorstvo SDŽ,  gradonačelnik grada Sinja Miro Bulj, direktorica Turističke zajednice grada Sinj Monika Vrgoč te Luka Perković.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button