Vijesti

Predstavnici VAD-a u službenom posjetu HNK Hajduk i predsjedniku Uprave

U službenom posjetu HNK Hajduk i predsjedniku Uprave Lukši Jakobušiću došli su predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić i Mario Šušnjara, novi alkarski vojvoda koji je u travnju ove godine izabran na najčasniju dužnost u alkarskoj povorci. Suradnja Hajduka i Alke proteže se kroz čitavu povijest, a svečana povelja o međusobnoj suradnji potpisana je 2015. godine u Trofejnom salonu Bijelih.

Alka je jedan od sponzora i partnera HNK Hajduk, dok je klub pokrovitelj jednog od alkara na tradicionalnom viteškom natjecanju, upisanom na UNESCO-vom popisu nematerijalne svjetske baštine u Europi. Upravo su predsjednik Jakobušić i predstavnici alkarskog društva bili među 150 uzvanika koji su nazočili svečanom ručku s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom prilikom službenog posjeta Republici Hrvatskoj.


Predstavnici alkarskog društva čestitali su Klubu i predsjedniku na ovogodišnjim rezultatima, pogotovo na osvajanju Kupa te zaželili sreću i uspjeh u idućoj sezoni, a i upoznali su ga s tijekom priprema za ovogodišnju Alku. Razgovaralo se i o proširenju suradnje, a čelni čovjek Bijelih dao je podršku još snažnijoj promociji te najavio dolazak i na 307. Alku koja se održava 7. kolovoza ove godine.

Predsjednik Jakobušić je na kraju posjeta g. Jukiću i g. Šušnjari uručio nove bijele dresove te zaželio puno sreće i uspjeha u ovogodišnjoj organizaciji ove jedinstvene kulturno-povijesne znamenitosti.

Povezani članci

1 Komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button