Vijesti

Preko noći zabilježeno je više od 25 potresa koji su se mogli osjetiti na epicentralnom području

Snažan potres magnitude 6.1 prema Richteru pogodio je sinoć u 23 sata i 7 minuta Bosnu i Hercegovinu. Poginula je 27-godišnja djevojka iz Stoca. Epicentar je bio kod Ljubinja.

Potres se osjetio i u većem dijelu Hrvatske, osobito u Dalmaciji te u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori. Seizmolog Tomislav Fiket komentirao je za HTV posljedice potresa.

“Nakon glavnog potresa koji se dogodio jučer navečer, zabilježeno je više od 25 potresa koji su se mogli osjetiti na epicentralnom području, što je i očekivano kod ovako jakih potresa što naši građani, nažalost, već znaju jer imaju iskustva sa zagrebačkom serijom i petrinjskom serijom. Sad se tamo dogodio i očekuje se niz potresa nakon ovakvog potresa magnitude 6.1”, rekao je.

Istaknuo je da se sinoćnji potres svrstava u razorne potrese u svojoj magnitudi i intenzitetu epicentra.

“Još uvijek to nije jače razoran potres. Iako ima žrtava, još uvijek je to za posljedice bolja varijanta nego što može biti”, dodao je.

Rekao je da za pogođeno područje postoji iskustvo od stonskog potresa, tamo je serija naknadnih udara trajala godinu dana. “Očekujemo da će i ovdje ta serija potrajati. Vjerojatno će biti kraća nego što je ova petrinjska serija”, zaključio je.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button