PolitikaTeme

Prema sinjskom groblju će se prometovati jednosmjerno

Gradsko vijeće Grada Sinja na svojoj 15. sjednici je donijelo Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o prometu na području Grada Sinja.

U toj izmjeni, Ulica fra Ivana Markovića od raskrižja s ulicom Borićevac do raskrižja s Domaldovom ulicom, (od smjera istoka u smjeru zapada) postaje pravac kretanja jednosmjernog prometa.

Tom prijedlogu se usprotivio vijećnik Hrvatske Demokratske zajednice Marko Križanac koji je pojasnio da tim rješenjem neće se postići potrebni pozitivni efekt jednosmjernog prometa, koliko će višestruko se naštetiti građanima koji oduvijek prometuju tom ulicom dvosmjerno.

Naime svi građani ulice Put Pavića, naselja Radošića, Lučana i svi oni koji ovim putem izbjegavaju dionicu D1 kroz semafore i kružni tok u centru grada, sada će biti prisiljeni svoje putovanje usmjeriti na taj dio. Svi koji žive u Sinju znaju koje se gužve stvaraju u tom dijelu grada i navedeni građani su tu gužvu izbjegavali prometovanjem ove ubuduće jednosmjerne ceste prema sinjskom sudu i uključenjem na D1 kod sinjskog pazara. Sada to više neće moći činiti, a oni koji tu malu dionicu ipak pokušaju proći riskiraju velike novčane kazne kretanja u nedozvoljenom smjeru, kakvu su naši građani imali prilike plaćati kada se Istarska ulica štetno regulirala i mnogi građani su platili poveće novčane iznose za učinjene prometne prekršaje.

Ustrajan u proglašenju dijela ulice fra Ivana Markovića jednosmjernom ulicom je bio dogradonačelnik Zlatko Ugrin koji je lošim argumentima branio opravdanost ove promjene. Vijećnik Križanac mu je odgovorio da je ovo čisto pogodovanje između ostalih i samom dogradonačelniku jer živi u ulici Borićevac i da će vrijeme pokazati da je ovo loša odluka poput kružnog toka u centru Grada i da ne postoji jasna prometna strategija Grada Sinja.

Ostaje nam vidjeti kada se postavi prometna signalizacija i zaživi jednosmjerno prometovanje tko je bio u pravu.

Odluka je prošla uz 8 ruku za (NL dr.Jadrijevića, Ivana Šabić, Joško Kontić i Nikola Vučković) i sedam ruku protiv.

Povezani članci

14 Komentara

 1. Ma triba u oba smjera zatvorit i brklju stavit pa nek guštaju ovi u ulici.

  3
  11
 2. Glavni problem u Sinju je šta vlast misli da oni znaju i onda svaštare od ugostiteljstva do prometa pa tako nisu tili poslušat našeg prometnog stručnjaka gospodina Prelasa i njegove prjedloge za poboljšanje.Sad imamo to šta imamo a prioriteti su nam pristupne ceste do restorana na Radošću.

  15
  1
 3. Gospodin Prelas je bio u vijeću i bio gospodin koji je mogao pomoći ali su ga doktorovi ljudi ignorilari i kod Istarske i kod kružnog toka i sada Ugrin pametnjaković regulira promet po gradu. Dije Kamičak i Govorušić jel se oni išta pitaju i imaju li oni strućnjake veju stipu antu.

  11
  3
 4. Posto vidim da doticni koji proziva ocito nije upucen u temu ,za mjestane Radosica,Lucana itd..postoji alternativa a to je isto jednosmjerna ulica kod Pravoslavne crkve koja vodi do zgrade muzeja i spusta se na alkarsko trkaliste… Tako da nije potrebno ici na cestu D1 kako je napisano u clanku

  12
  6
 5. Navedena ulica zbog prometovanja u oba smijera je pogubna, kako za automobile (u zadnje dvije godine bilo je 10-ak prometnih nesreca) tako i za ljude koji u njoj zive. Vi sto ne odobravate ovu odluku dodjite i prosetajte pa cete vidjeti kojom brzinom se vozi. Da Vase dijete tu zivi, davno bi ulica bila jednosmjerna ( u proslosti je bila jednosmjerna i promet je funkcionirao).
  .

  10
  5
 6. Gradjani navedene ulice se itekako slazu i uvelike odobravaju ovu odluku. Gosp. Zlatko Ugrin zivi na adresi Boricevac, a ne Fra Ivana Markovica i nadasve je zalosno da Vase politicke igre i prepucavanja, kako bi navedenom srusili kredibilitet i prikazali ga u negativnom svjetlu (itekako neopravdano) prelaze opet preko ledja gradjana. Bravo Zlatko i svi ostali koji su ovu odluku podržali.
  Hvala u ime svih stanovnika Fra Ivana Markovica

  6
  7
 7. Gospodine Kutija vi živite u toj ulici i zbog vašeg parkiranja u jednom traku ceste će se žrtvovati promet za cijeli grad. Pavoslavna da bude alternativa, ma dajte.
  Gđa Ana o kojim vi brzinama govorite pa svaki dan prolazim tom ulicom pa tu da hoćeš ne možeš vozit brzo.
  Nek krene jednosmjerna pa će mo vidit sta je to. Vas 5 će navodno uživat ali ako Kamičak ocrta parkirna mjesta morati će te ih plaćat a ako ne ocrta vi ste u prekršaju za policiju.

  6
  5
 8. Gospodine Brzi,pa vi stvarno pricate gluposti…. Ja zivim u toj ulici i zato imam pravo ovo pisat jer se ovo tice nas stanara ove ulice. Ovo se nije nikome pogodovalo kako u clanku pise nego su stanari pisali peticije policiji i gradu da se stane vise na kraj jurnjavom kroz ulicu i prometnim nesrecama sta se cesto dogadjaju….
  I za parkiranje to nije Vas problem,to je problem policiji koji su isto rjesili jednosmjernom ulicom.

  9
  3
 9. Gosp. Brzi, vi ste ocito jedan od savjesnih vozaca i kao takav ste u manjini.
  Prometuje se jako brzo, o nocnim satima i da ne govorim.
  Svake daljnje polemike su suvisne.

  7
  4
 10. Interes gradjana jedne ulice se podređuje interesu svih građana. Amo onda zatvorit i cestu kod pravoslavne da tu ljudima ne smeta promet. Amo zatvorit glavicku za promet da ne prolaze pjesaci i auti zajdeno. Amo zatvorit vrlicku od puta odrne do pijace za auta. Amo zatvorit peskariju za promet da auta ne razbijaju ploče nove. Ali ne zatvara se samo ulica di dogradonacelnik zivi i par stanara sa idiotskim izjavama…

  4
  7
 11. Ne pogoduje se nicijem osobnom interesu, nego se pogoduje sigurnosti svih gradjana koji tom ulicom prolaze.
  Kontrabas tvoja izjava je idiotska, dodji, prosetaj tom ulicom i povedi dijete, pa ces mozda shvatit, ovako neces sigurno…

  8
  3
 12. Moj kontrabas lovi rakove i bavi se stvarima koje se tebe ticu…. pisete gluposti jer nemate pametnijeg posla…..

  11
  4
Back to top button