Vijesti

Premijer Plenković primio izaslanstvo VAD-a

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, zajedno s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek i državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede Tugomirom Majdakom, primio je danas u Banskim dvorima izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj na čelu s predsjednikom Društva Stipom Jukićem te gradonačelnicom Sinja Kristinom Križanac.

Alkari su upoznali predsjednika Vlade s aktivnostima koje Viteško alkarsko društvo poduzima u organizaciji 304. Sinjske alke i pozvali ga na ovogodišnje natjecanje, koje će se tradicionalno održati prve nedjelje u kolovozu, dan uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Predsjednik Viteškog alkarskog društva Sinj Stipe Jukić zahvalio je predsjedniku Vlade na podršci Sinjskoj alci i realizaciji projekata koji pomažu nastavku alkarske tradicije.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je da Sinjska alka danas predstavlja jedno od najpoznatijih turističkih događaja u Hrvatskoj, koje svojom atraktivnošću i kvalitetom pridonosi dodanoj vrijednosti turističke ponude Cetinske krajine i Dalmacije.

Plenković i Jukić razgovarali su i o mogućnostima promicanja alkarske tradicije kao primjera bogate hrvatske povijesne i kulturne baštine tijekom predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine.

Povezani članci

3 Komentara

 1. Opet troše našu lovu na nepotrebno guzicarenje i nepotrebne izlete. A di je šta će ZG guzicare o našem trošku ugostit za alku.

  A di je u Barban par dana otić. Lipo li je bit uhljeb.

  Guzice i glave restu ovih dana.

 2. Sigurno će načelnica zahvalit Plenkoviću šta njegova vlada 1 kn uložio u Sinj a trpanju svako malo u okolne tkz. općinice te će ga tim povodom pozvati na arambose za alku.

  Nema jadnijeg grada od Sinja.

  2
  1
 3. A kobi da gradu koji ima Mira Bulja koji zaurla Ajjjjjjjjmmmmoooooooo bando.
  Niko se o Sinju ne briga vidi ove na slici nek kažu šta su za Sinj učinili. Nitko bap nitko.

  2
  1
Back to top button