Vijesti

Prezentiran Program društveno poticane stanogradnje u Sinju

Dana 10. prosinca 2018. godine u hotelu Alkar prezentiran je Program društveno poticane stanogradnje. Prezentaciju je održao zamjenik direktora Agencije za promet nekretninama Krešimir Žunić, dok je okupljene pozdravio zamjenik gradonačelnice Sinja Denis Glavan. Prisutnima su prezentirani kriteriji i pojedinosti financiranja Programa društveno poticane stanogradnje, a Krešimir Žunić je izrazio zadovoljstvo interesom građana Sinja. Dogradonačelnik Sinja Denis Glavan kazao je kako će Grad odmah krenuti u provedbu realizacije projekta POS-ovih stanova, pomažući zainteresiranim građanima da riješe stambeno pitanje i u ovom projektu Grad bi bio suinvestitor.

Sinjski dogradonačelnik okupljenima je kazao kako postoji nekoliko atraktivnih lokacija koje nisu daleko od samog središta grada, a konačna odluka gdje će se graditi stanovi znat će se kada se utvrdi konačni broj zainteresiranih, odnosno onih koji udovoljavaju sve tražene kriterije.

Na kraju prezentacije uslijedila je rasprava, odnosno pitanja zainteresiranih građana koji su se uglavnom odnosili na uvjete i vremensko trajanje kreditiranja, koliko se vremenski kredit plaća banci, a koliko i kada državi, formiranje liste prioriteta, kada bi se moglo početi s gradnjom i konačni dovršetak objekta. Krešimir Žunić i Denis Glavan istaknuli su kako će se početkom iduće godine ponovno organizirati nova prezentacija, kada se bude znao konačni popis građana koji udovoljavaju svim kriterijima za POS-ove stanove u Sinju.

 

Povezani članci

1 Komentar

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button