Vijesti

Pridružite se akciji obnove suhozida na Vrdovu

Idući vikend, od 16. do 18. rujna 2022. (od petka do nedjelje) održava se akcija obnove suhozida na Vrdovu, što će biti prilika da se sudjeluje u očuvanju ove vrijedne baštine, kao i da se nauči osnove suhozidne gradnje.

Obnavlja se suhozid u blizini planinarske kuće sv. Jakov, a na akciju su pozvani svi – mladi i stari, snažni i manje snažni, vješti i oni koji će to tek postati – koji su voljni pomalo raditi i puno toga kroz praksu naučiti o obnovi suhozida.

Na volonterskoj akciji sudionici će također doznati više o ulozi i vrstama suhozida koje se mogu pronaći na širem dinarskom području i usvojiti osnove tehnike suhozidne gradnje i obnove, koja je zaštićena i na UNESCO razini.

Akciju organiziraju Udruga Biom i LAG Cetinska krajina kao dio projekta Dinara back to LIFE, u suradnji s udrugom Dragodid, koja će voditi suhozidnu obnovu, te Planinarskim društvom sv. Jakov koje nesebično daje pomoć u organizaciji i izgradnji.

 

Potvrda dolaska: Radi lakše organizacije, mole se svi zainteresirani da svoje sudjelovanje potvrde na e-mail dinarabacktolife@gmail.com ili Facebook profil Dinara back to LIFE projekta, te da navedu koje bi sve dane sudjelovali.

Hrana i piće osigurani su za sve sudionike.

Radne rukavice za sudionike će pripremiti organizator, no sudionici mogu, iz higijneskih ili nekih druigh razloga, koristiti i svoje.

Prijevoz: Volonteri koji nemaju svoj prijevoz mogu se javiti na mail dinarabacktolife@gmail.com, za dogovor oko transporta na relaciji Sinj-Vrdovo-Sinj.

Noćenje u planinarskoj kući Sv. Jakov je za sudionike akcije moguće s noći od petka na subotu (16.9. na 17.9), a za dogovor se javite na kontakt organizatora.

Volonteri mogu u akciji sudjelovati koliko žele – jedan, dva ili sva tri dana.

 

Program akcije:

16.9 Petak

15:00 -19:00 obnova suhozida

19:00 večera

17.9 Subota

8:00 – 9:00 okupljanje, kava i sendviči

9:00 – 12.30 obnova suhozida

13:00 -15:00 pauza za ručak, odmor i edukaciju

15:00 – 18.30 obnova suhozida

18.9 Nedjelja

8:00 – 9:00 okupljanje, kava i sendviči

9:00 – 12:30 obnova suhozida

13:00 ručak i završetak akcije

 

Lokacija akcije na Google Maps: https://goo.gl/maps/9QZst64J5VbV2jJy5

Povezani članci

1 Komentar

  1. A suhozidi u zaleđu Obrovca, bajagica, Gljeva? Ups, to je u općini sinj, srušiti, devastirati, napraviti vjetrenjače. Hrvace su za turizam, ko he.be Sinj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button