Vijesti

Prigodnim darivanjem obilježena već tradicionalna suradnja Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju i Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“, podružnice Sinj

Učenici i odgojno-obrazovni djelatnici Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju su i ove godine posjetili prijatelje iz Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“, podružnice Sinj, povodom nadolazećih blagdana. Prigodnim darivanjem obilježena je već tradicionalna suradnja Škole i Centra. Učenici su, uz podršku odgojno-obrazovnih djelatnika, nesebično odvojili vrijeme i sredstva kako bi razveselili svoje sugrađane simboličnim poklonima. Ovakvim posjetama promiče se razvoj svijesti o vrijednosti svakog pojedinca i uvažavanja različitosti u jačanju osjećaja zajedništva u zajednici.

Prijatelji iz Centra su srdačno ugostili učenike i djelatnike Škole te ih spremno podučili brojnim tehnikama izrade tematskih likovnih sadržaja, a nije nedostajalo ni pjesme i zagrljaja. Ovakva druženja potiču mlade osobe da osvijeste potrebe drugih i budu pokretači promjene u zajednici pritom razvijajući socijalne i emocionalne vještine.

U darivanju i posjetu Centru bili su učenici u zanimanjima strojarski računalni tehničar (2.A), vozač motornog vozila (2.E), tehničar cestovnog prometa (3.F) sa svojim razrednicama Mirelom, Perinkom i Nikolinom te ravnateljica, psihologinja i pedagoginja.

Također, učenici u zanimanju stolar su, uz pomoć nastavnika Boženka, za potrebe Centra izradili poslužavnik i dasku za rezanje. Na kraju dodajemo da su učenici TIŠ-a za Centar pripremili i prigodno iznenađenje povodom useljenja u renovirani prostor svog drugog doma, o čemu ćemo pisati u skorije vrijeme.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button