Vijesti

Prihvaćen prigovor gradonačelnika Bulja o sufinanciranju vrtića u Glavicama

Nakon što je Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj  ispred Grada Sinja uputio prigovor na Odluku za postupak dodjele bespovratnih sredstava u okviru Poziva na dodjelu nepovratnih sredstava za Izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova – ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs donio je  Rješenje kojim se prihvaća prigovor Grada Sinja kao osnovan. Ministar Fuchs ocijenio je kako je u postupku dodjele bespovratnih sredstava u okviru Poziva nadležno tijelo donijelo neosnovanu odluku kada je nakon provjere prihvatljivosti prijavitelja, i ako je primjenjivo partnera, predmetni prijedlog prijavitelja, Grada Sinja, isključilo iz daljnjeg postupka dodjele bespovratnih sredstava.

Ministar Fuchs je naložio Ministarstvu znanosti i obrazovanja u svojstvu Tijela državne uprave da ponovo razmotri projektni prijedlog  te o postupku provjere odluči o njegovom statusu.

Podsjetimo, Grad Sinj je prijavio projekt Izgradnje dječjeg vrtića u Glavicama na Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026., ali je nakon provjere prihvatljivosti Projekt odbijen.

Gradonačelnik Grada Sinja je u prijedlogu Proračuna za 2023.  osigurao sredstva za  izgradnju dječjeg vrtića u Glavicama koji ima građevinsku i sve ostale dozvole za početak gradnje.

Rješenje Ministarstva znanosti i obrazovanja u prilogu.

str1.

str2.

str3.

str4.

str5.

str6.

 

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button