Vijesti

Prihvaćen prijedlog HDZ-a za dodjelu „uskrsnica“

Drago nam je što je gradonačelnik Bulj, pa makar i pod pritiskom, prihvatio prijedlog i ponuđeno rješenje            GO HDZ-a Sinj  od 7. travnja (https://www.ferata.hr/go-hdz-a-sinj-gradonacelnice-bulj-isplatite-uskrsnicu-umirovljenicima-i-nezaposlenima/) , te iako prvotno nije planirao, odlučio isplatiti uskrsnicu umirovljenicima i nezaposlenim osobama s području Grada Sinja.

Klub vijećnika HDZ-a Sinj, stoga  povlači svoj prijedlog za dodjelu uskrsnica koji je uputio pred Gradsko vijeće.

Koliko god nam je drago zbog svih koji ostvaruju pravo na uskrsnicu i pomoć, istovremeno nam je žao što  uskrsnica ipak nije u iznosu od 500,oo kn kako smo predložili, a posebno što je cenzus primanja za umirovljenike određen u iznosu od  2.300 kn, a ne na 2.500,oo kako smo predlagali.  Time su mnogi umirovljenici nepravedno ostali uskraćeni za svoju uskrsnicu i pomoć  za ublažavanja posljedica porasta životnih troškova.

Gradonačelnik Bulj s visokom plaćom saborskog zastupnika i sa svim privilegijama gradonačelnika i županijskog vijećnika, izgleda zaboravio je kako je teško  preživjeti mjesec s mirovinom od 2.500,oo kn.

Kako su ovom „neplaniranom isplatom“ potrošena sredstva koju je gradska vlast namijenila za „božićnice“, predlažemo da gradonačelnik Bulj na hitnoj i  izvanrednoj sjednici predloži Izmjene i dopune Proračuna koje će osigurati sredstva i za božićnice našim umirovljenicima i nezaposlenima u ovoj godini, a koji prijedlog ćemo objeručke prihvatiti.

Svim umirovljenicima i nezaposlenima, svim ljudima dobre, na dobro došao Veliki tjedan i priprava za najveći kršćanski blagdan „Uskrs“.

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Predsjednik, Igor Vidalina

 

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button