TemeVijesti

Prijava „tko želi u policajce“

U vojarni  “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Splitu je započelo testiranje kandidata s područja policijskih uprava splitsko-dalmatinske, šibensko-kninske i zadarske, koji su se do sada prijavili na natječaj za upis polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019/2020. godini.

Načelnik Policijske akademije Dubravko Novak je naveo kako vjeruje da će većina od 120 kandidata koji su danas pristupili testiranju položiti testove, završiti program obrazovanja i postati hrvatski policajci. Pozvao je sve zainteresirane kandidate da se jave na natječaj, te najavio sljedeća testiranja, koja se planiraju održati u Splitu tijekom lipnja i srpnja. Također, zahvalio je kolegama iz Hrvatske vojske na pruženoj pomoći i osiguranju prostora za provođenje testiranja kandidata.

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 750 polaznika u ovaj Program, koji će započeti 9. rujna 2019. Natječaj je objavljen 1. ožujka 2019., a prijave se zaprimaju do 31. srpnja 2019.

Natjecati se mogu hrvatski državljani/državljanke koji:

  • imaju završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju
  • nemaju navršenih 28 godina na dan 9. rujna 2019.
  • imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost
  • imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti
  • su osobno dostojni za obavljanje policijske službe
  • nisu članovi političke stranke.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Tekst natječaja: Natjecaj za zanimanje policajac_1_3

Povezani članci

Back to top button