Vijesti

Prijavljeno dovoljno prvaša za produženi boravak u OŠ Marko Marulić

OŠ Marka Marulića i sljedeće školske godine 2021./2022. u Sinju provodi program produženog boravka za učenike 1. razreda osnovnih škola. Provedena je pisana anketa za roditelje budućih prvaša na području Cetinskog kraja i putem obrasca Prijava za predupis na internetskoj stranici SDŽ i prema rezultatima, formirati će se jedno razredno odjeljenje.

Za informacije i trenutno stanje smo pitali v.d. ravnatelja škole Marka Križanaca, koji nas je informirao da se za budući prvi razred produženog boravka javilo 20 djece i to one koje pripadaju inače za upis u našu školu kao i djece koja pripadaju drugim školama, ali su se zbog programa produženog boravka odlučili za OŠ Marko Marulić. Dakle svi anketirani i prijavljeni ujedno su time i stekli uvjete da će njihova djeca biti i primljena.

  • Sada nam slijede daljni koraci u kojima informiramo našeg osnivača Županiju o mogućnosti formiranja novog prvog razreda produženog boravka i očekujemo pozitivan odgovor kako Županije tako i Ministarstva od kojih moramo isto dobiti odobrenje. Škola je aplicirala za uređenje razrednih prostorija u kojima će budući prvaši boraviti i koje će biti opremljene po višim standardima koji vrijede za ovu vrst nastave – poručuje ravnatelj Križanac.

Ravnatelj zahvaljuje prvenstveno roditeljima koji su prepoznali vrijednost produženog boravka, zatim Županiji i  Gradu Sinju koji su svojim odlukama stali i dalje stoje iza ovog projekta i koji su omogućili njegovu daljnju realizaciju.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button