Vijesti

Primanje za osvajače odličja sa Svjetskog prvenstva u kickboxingu

Dana 9. studenoga 2021. u hotelu Cornaro, Split, predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban upriličili su primanje za osvajače odličja na nedavno održanom seniorskom Svjetskom prvenstvu u kickboxingu (Lido di Jesolo, Italija, 15.-24. listopada). Uz njih su primanju nazočili Tomislav Đonlić, pročelnik UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i šport i vijećnik žuapnijske Skupštine, Marko Žaja koji je na neki način moderirao današnju svečanost.

-Ovo je fantastičan model da se spriječi niz drugih devijacija unutar samog društva. I zato, posebno hvala ovim mladim, vrijednim ljudima. Puno su napravili za nas, županiju, društvo u kojem živimo – kazao je u pozdravnoj riječi župan Boban

-Ne pamtim da su naši predstavnici osvojili ovoliko puno odličja. Učinili su nas ponosnima i uistinu, hvala im od srca, napravili su veliku promociju Splitsko-dalmatinskoj županiji – kazao je dalje  župan Boban, te je naglasio kako je jednako ponosan i na njihove matične klubove, roditelje, upravu i trenere. Istaknuo je da se Split i Splitsko-dalmatinska županija pretvaraju u prijestolnicu borilačkih sportova.

-Zaista sam ponosan na njih, ali treba biti iskren i pošten, neizmjerno smo ponosni i na njihove trenere i uprave klubova. Split i Splitsko-dalmatinska županija pretvaraju se u prijestolnicu borilačkih sportova. Danas kada naši mladi sportaši dolaze u zemlje diljem svijeta, dočekuje ih se s velikim respektom i uvijek se stavljaju u favorite za osvajanja najvrjednijih odličja. Splitsko-dalmatinska županija će ih i dalje pratiti i podupirati – obećao je župan Boban, te je naglasio da su mladi sportaši učinili veliku promociju Županije, a osim toga, ističe da su pokazali i dokazali mladima kako se treba svakodnevno živjeti i raditi.

-U posljednje vrijeme ovi vrijedni ljudi individualno osvajaju ta odličja, zato ih je bitno maksimalno implementirati u dnevni sustav rada unutar bolnice. Evo, baš večeras će se održati jedna prekrasna tribina u splitskom Hotelu Park, zove se “Sportom protiv nasilja u obitelji”. Borimo se protiv nasilja, ne samo u obitelji, nego i na ulici, kazujemo “ne” nasilju među učenicima vršnjacima. Sve ovo je fantastičan model da se spriječi niz drugih devijacija unutar samog društva. I zato, posebno hvala ovim mladim, vrijednim ljudima –  ponovio je Boban te je zaključio: -Te medalje, uistinu su njihove, zaslužili su i njihovi klubovi i treneri, međutim, oni svojim vrijednim radom ovoj zajednici donose model stabilnog i zdravog života.

Ana Bajić je u izjavi za medije kazala da je izuzetno ponosna i sretna što i drugi prepoznaju njihov trud i rezultate. -Jako ugodno se osjećam ovdje. Tu su moje sportske kolege i prijatelji. Sva natjecanja smo prošli skupa i sve uspjehe smo zajedničkim radom i trudom ostvarili – kazala je Ana, te zahvalila županu i Županiji: -Drago mi je da županija prepoznaje naše uspjehe, to nam puno znači i na tomu smo im zahvalni – zaključila je simpatična i komunikativna Ana.

Slično razmišlja i njezin kolega Luka Žuljević, još jedan zlatni sportaš Splitsko-dalmatinske županije. Kazao je da za sportski uspjeh potrebna sreća, ali da je u sportu, ali i u životu najvažniji trud i rad. -Ponosan sam na ostvareni rezultat. Bilo je treme i nervoze, ali sve je prošlo jako dobro i na svemu sam zahvalan Bogu. Borimo sam se i dugo sam trenirao. U svakom sportu treba imati i sreće, ali bez truda, treninga, rada i odricanja nema ništa – kazao je Žuljević.

Zlatnim odličjima se okitila i Lucija Bilobrk, uspješna studentica, čiji otac Petar Bilobrk je u njezino ime zahvalio županiji i medijima na ovakvoj potpori, ističući zajedništvo u koje se i sam uvjerio prateći ove mlade ljude uživo na natjecanju. Uz Luciju, zlatom su se okitili i Roko Doždor, Nikica Radonić iz Vrgorca, Antonija Zec, Luka Žuljević iz Splita, Luka Žuljević iz Kaštela te već spomenuta Ana Bajić.

Iz Italije se sa srebrenom medaljom oko vrata vratila Marija Bodač, dok su broncu osvojili: Zvonimir Čikotić, Muhamet Deckaj i Jure Drlje.

Uz sportaše su ovu veliku sportsku svečanost uveličali i predstavnici njihovih klubova. Tu su bili članovi i visoki uzvanici iz kluba “Pitt bull” (Gordan Vatavuk nije mogao nazočiti, ali su bili ostali predstavnici kluba), zatim “Ameno” (Milivoj Bajić) i “Mornar” iz Splita (Stipan Jurišić), “Sveti Jure” iz Vrgorca (Joško Radonić, Ante Jović i Davor Jurić), “Dalmacija” iz Dugog Rata (Jozo Čikotić) i “Uni Rent” iz Kaštela (Ivana Tadić u ime izočnog Mile Šarca).

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button