Vijesti

Princ Edward u dvodnevnom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji

Edward Antony Richard Louis, britanski princ, grof od Wessexa i viskont Severna, najmlađe od četvero djece britanske kraljice Elizabete II. i princa Filipa stigao je u dvodnevni posjet Hrvatskoj,  Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, s ciljem jačanja odnosa Velike Britanije i Republike Hrvatske.

Danas u popodnevnim satima, princa Edwarda je u splitskoj zračnoj luci, dočekao župan Blaženko Boban, riječima dobrodošlice: – Vaše Visočanstvo, dobro došli u Lijepu našu i u najljepšu hrvatsku, Splitsko-dalmatinsku županiju. Princ Edward se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici kazavši da je prvi put u Splitu, te da se raduje svemu novom što će vidjeti i na licu mjesta se uvjeriti u sve o čemu je dosad samo čitao i slušao.

Njegovo Visočanstvo, princ Edvard je odmah produžio u obilazak Dioklecijanove palače gdje mu je domaćin i „vodič“ po splitskim povijesnim, arheološkim i kulturnim destinacijama bio osobno gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Na večeri, planiranoj na britanskom razaraču Duncan, ponovno se pridružuje župan Boban s ostalim uzvanicima, gradonačelnikom Splita, ministrom obrane Damirom Krstičevićem, ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek, ostalim visokim dužnosnicima Vlade RH i oružanih snaga HV-a i HRM-a.

U petak će posjetiti Galeriju Meštrović i Prvu gimnaziju koja već 25 godina surađuje s Aston Collegeom u Doveru, a potom će otvoriti ured britanske tvrtke za dizajn brodova ICE Marine Design te se sastati s profesorom Miroslavom Radmanom koji znanstveno surađuje sa sveučilištem u Cambridgeu.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button