PolitikaTeme

Priopćenje Domovinskog pokreta – Strateško partnerstvo gradonačelnika Bulja s SDP-om vidljivo na proračunu!

Priopćenje Domovinskog pokreta prenosimo u cijelosti:

Strateško partnerstvo s SDP-om gradonačelniku Bulju važnije od branitelja, učenika, poduzetnica i podstanara…
Domovinski pokret uputio je pet amandmana na prijedlog proračuna grada Sinja koji je pred gradske vijećnike dostavio gradonačelnik Bulj. Zaista je trebalo dosta bezobzirnosti i arogancije da se odbiju predloženi amandmani. A tražili smo da se u sklopu Veteranskog centra uredi Spomen soba za branitelje Sinja i Cetinske krajine. Ne postoji niti jedan razlog zašto gradonačelnik ne bi surađivao s upravom Veteranskog centra po ovom pitanju, a grad sufinancirao uređenje spomen sobe. Čak smo u obrazloženju amandmana ostavili mogućnost gradonačelniku da sam odredi poziciju unutar proračuna s koje bi se sufinancirala spomenuta spomen soba. Naravno, amandman je odbijen.

Drugim amandmanom tražili smo da se osiguraju potpore za podstanarstvo mladim obiteljima – “Tri plus”, obiteljima s troje i više djece, a čiji članovi nisu u sustavu socijalne skrbi. I ovaj prijedlog je odbijen bez suvislog obrazloženja. Ništa bolje nisu prošli ni naši amandmani kojima smo tražili da se osiguraju stipendije učenicima koji se školuju za deficitarna proizvodna i uslužna zanimanja te onaj kojim smo tražili isplatu potpore ženama poduzetnicama na području Grada Sinja. Jedini amandman DP-a koji je prihvaćen u iznosu od 7,5 tisuća eura je onaj kojim smo tražili izradu Strategije razvoja turizma Grada Sinja i okolice do 2025. Naravno, nakon odbijanja naših amandmana DP nije mogao glasati za proračun.

No, zato je gradonačelnik, bez puno premišljanja, prihvatio četiri amandmana SDP-a. Gradonačelnika Bulja u prihvaćanju SDP-ovih amandmana nije spriječila ni činjenica da su navedeni amandmani nevažeći i nezakoniti, jer nisu pisani u skladu s člankom 41. Zakona o proračunu. Naime, ovaj članak kaže kako se za amandmane kojima se predlaže povećanje rashoda ili izdataka treba istodobno predložiti odgovarajuće smanjenje što nije učinjeno. Također, amandmani su iskazani u kunama iako su trebali biti napisani i u eurima.

Gradonačelnik se prije same sjednice pohvalno izrazio o amandmanima Domovinskog pokreta, ali strateško savezništvo s SDP-om bilo je jače od logike i potreba Sinja i Sinjana. Još jednom smo mogli vidjeti kako je gradonačelnik talac strateškog partnerstva s SDP-om. Nažalost, to partnerstvo koje se dirigira s Pantovčaka sve više opterećuje naš grad. Stoga, zaželimo gradonačelniku da se u Novoj godini oslobodi čvrstih uzdi SDP-a.

Domovinski pokret koristi ovu priliku da svim Sinjanima i Cetinjanima zaželi blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu!

Povezani članci

Back to top button