Politika

Priopćenje GO HDZ Sinj – “Maske su pale”

Priopćenje GO HDZ Sinj prenosimo izvorno i u cijelosti: 

Jučer u prigodi održavanja Županijske skupštine, imali smo prigodu slušati i gledati nastavak svakodnevnog cirkusanja u režiji sinjskog gradonačelnika Mira Bulja, koji je na temu redovite i proceduralne točke usklađivanja Poslovnika županijske skupštine, a koji su prethodno dogovorili svi klubovi županijskih vijećnika, na najprimitivnijoj razini izvrijeđao župana Blaženka Bobana, uspoređujući ga s Mao Tse Tungom.

Zanimljivo, otkako je u koaliciji sa sinjskim SDP-om čija mu deseta ručica osigurava vladavinu u Sinju, gradonačelnik Bulj počeo je izgleda proučavati  kinesku političku doktrinu i  uzore tražiti u komunističkim diktatorima i zločincima.

Nažalost, jučerašnji dan koji je koristio za osobnu samopromociju i performanse po Splitu, još jedan je u nizu izgubljenih dana za Grad Sinj, koji se   dok ga sinjska mladost svakodnevno napušta – pod njegovom vladavinom urušava u klijentelizmu i nepotizmu, urušava u stagnaciji i nazadovanju.

Istodobno dok gradonačelnik Bulj „cmizdri“ po županijskoj skupštini o za Sinj nebitnim temama, predsjedavajući Gradskog vijeća  Grada Sinja iz reda MOST-a, postupajući na daljinski upravljač Mira Bulja konstantno i dosad nezabilježeno grubo krši Poslovnik Gradskog vijeća Grada Sinja pa prijedloge oporbenih vijećnika ne upućuje u redovitu proceduru u Poslovnikom zadanim rokovima (od 60 dana), nego  ti prijedlozi čekaju po  4, 5 ili više mjeseci, kako bi došli na raspravu u trenutku kada određene teme protekom roka više nisu toliko aktualne.

Tako tek danas, duže od tri mjeseca nakon što smo uputili prijedloge o potrebi povećanja plaća zaposlenicima sinjskih ustanova i tvrtki koji rade na minimalcu, isplati naknade roditeljima djece upisane u vrtić u Brnazama za vrijeme dok vrtić nije bio otvoren ne njihovom krivnjom, te smanjenju cijena vrtića za 50 % u ovoj godini i uvođenju besplatnog vrtića dogodine –  predmetne točke dolaze na raspravu, jer izgleda radi se o temama koje gradonačelniku i predsjedniku Vijeća nisu bitne.

Da ne govorimo, kako je s ciljem opstrukcije i onemogućivanja vijećnika u pripremi i radu, zadnja sjednica Vijeća sazvana između Božića i Nove Godine, a ova današnja na blagdan sv. Valentina. Kako u unaprijed pripremljenim igrokazima sa vijećnicima MOST-a, Bulj oporbene vijećnike onemogućuje u postavljanju vijećničkih pitanja, a vijećnici nikako ne dobivaju odgovore na pisana pitanja.

Zar nije krajnje licemjerno neosnovano prozivati i Županiju i Vladu RH, a na vlastitom primjeru onemogućavati oporbene vijećnike u radu i pokušavati zatrti svaki oblik demokracije, transparentnosti ili kritike.

Metode su to na kojima bi gradonačelniku Bulju, pozavidjeli skupa Mao Tse Tung,  Kim Jong Sun i Vladimir Putin – kojem se toliko divi, pa je s istomišljenicima stao na stranu ruske agresije koja čini zvjerske zločine nad nevinim narodom u Ukrajini.

Najavljivana izborna obećanja,  novi projekti, radna mjesta i bolji život u Sinju ostaju tek „sanak pusti“ i dokaz nesposobnosti aktualne politike populizma i demagogije, politike kruha i igara koja u Sinju prošle godine potrošila 14 milijuna kuna više nego je uprihodavala.

Iako je vrijeme krnjevala, u Sinju su maske već odavno pale, pa  će tako narod gradonačelniku Bulju opet biti važan, ali tek kad dođu prvi slijedeći izbori.

S poštovanjem!

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

1 Komentar

  1. Zasto zupanija inzistira na kamenolomu u parku prirode kod Priorice? Znaci u parku prirode. Uz taj kamenolom i vjetropark od Vrdova do Bilog briga, te mega solarne elektrane u Obrovcu, Sinj ostaje bez brda i planine. Niceg toga nema u tik susjednim brdima Hrvaca i otoka, tamo zupanija obnavlja bunare i suhozida.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button