Politika

Priopćenje GO HDZ Sinja – prostorno planska manipulacija

Priopćenje GO HDZ Sinj prenosimo izvorno i u cijelosti:

Na prijedlog gradonačelnika Bulja, gradski vijećnici su na  6. sjednici usvojili odluke o izradi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana i Prostornog plana uređenja Grada Sinja.

Iako nisu prihvaćeni amandmani Kluba vijećnika HDZ-a, Odluke su prihvatili i vijećnici HDZ-a podržavajući ograničenja i uređivanje načina postavljanja baznih stanica te zaštitu od eksploatacije prirodnih lokaliteta poput Poljakove grede, čime je sinjski HDZ-a još jednom potvrdio svoj stav iz Izbornog programa na ove teme.

Činjenica je da se ovim sad već usvojenim prijedlogom gradonačelnika iznova otvara cijela procedura usvajanja prostorno planske dokumentacije, a  postupak  prolongira za duži period s upitnim ishodom, jer je u proceduri potrebno dobiti suglasnost svih javnopravnih tijela, a prijedlozi planova moraju biti usklađeni s planovima višeg reda.

Kad se već na prijedlog gradonačelnika ponovno otvorila procedura, amandmanima smo predložili  da se u programske odrednice izmjena  i dopuna GUP-a i PPU- uključe građani i poduzetnici koji više od 4 godine čekaju sa svojim zahtjevima, kao i mogućnosti da se  rade intervencije revidiranja postojećih i planiranih prometnica sukladno stanju na terenu i potrebama prostora, a  sve vezano opet uz potrebe građana i  prometnog kaosa koji vlada u našem Gradu.

Nažalost i u ovom slučaju gradonačelnik Bulj i vijećnici MOST-a uz potporu vijećnika SDP-a (!?) odbili su amandmane HDZ-a,  uz smiješno i zdravom razumu neshvatljivo obrazloženje, da će se time procedura rješavanja primjedbi i problema  građana i poduzetnika dodatno proširiti i odužiti. Pa tako gradonačelnik kaže da će nakon što se usvoje ove Izmjene, ponovno pokrenuti tu istu proceduru, u koju će uključiti građane.

Radi se o klasičnoj zamjeni teza i prevari građana, koji su ovim ponovno i debelo izigrani. Kako je moguće da će građani koji su praktički već od danas mogli podnositi primjedbe na prostorno plansku dokumentaciju to moći brže učiniti  ako i kada im se to omogući, za pola godine, godinu ili dvije.

Ova prostorno planska manipulacija i apstraktno obrazloženje gradonačelnika Bulja podsjeća na onu narodnu:  „Vjerujete li meni ili svojim očima?”.

Žalosti što gradonačelnik Bulj kojem su puna usta naroda i građana nije udostojio izdignuti iznad jeftinog politikantstva  i prihvatio amandmane HDZ-a, te na ovom konkretnom primjeru  prostorno planske dokumentacije pokazao da su mu građani i poduzetnici sa svojim problemima vezanim uz rješavanje stambenih i egzistencijalnih prilika, te poduzetničkih investicija  u fokusu i na prvom mjestu.

A vi poštovani investitori i moj narode, kad ste već čekali 4 godine, čekajte još malo – poručuje Vam gradonačelnik Bulj.  Prioriteti su u ovom trenutku državna oporbena politika MOST-a, performansi, prosvjedi i referendum.

A narod? Narod će opet biti bitan kad dođu prvi sljedeći izbori.

Dokument:  Neprihvaćeni amandmani HDZ-a 

 GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button