Politika

Priopćenje GO SDP-a Sinj za 7. izvanrednu sjednica GV

U vezi s jučerašnjom Izvanrednom sjednicom Gradskog vijeća na temu IEC Sinjska alka, u prvom redu izražavamo nezadovoljstvo što sjednici nisu bili prisutni gradonačelnica Križanac, kao ni pojedini članovi stručnog povjerenstva.

Smatramo da se radi o nepoštivanju i omalovažavanju, kako gradskih vijećnika, tako i institucije Gradskog vijeća. Na samoj sjednici nismo uspjeli doznati neke od ključnih informacija poput: tko je mijenjao kriterije javne nabave te zbog čega je izgradnja obične jahaonice bila predmetom kompleksne javne nabave? Novoizabrani član stručnog povjerenstva Anđelko Šegvić potvrdio nam je da se kompleksna javna nabava propisuje, primjerice kod izgradnje „Pelješkog mosta“ te je tako dodatno potaknuo sumnje koje smo imali prilike čuti u javnosti, da je sve rađeno u cilju namještanja natječaja tvrtki iz Zagreba.

Nažalost, ovakvim nestručnim i netransparentnim postupkom dovodi se u pitanje i realizacija integriranog projekta „Sinj u sridu“ za kojega je gradonačelnica svojedobno tvrdila da će propasti ukoliko se ne usvoji proračun. Sada vidimo da to nije bila istina te da je upravo gradonačelnica Križanac ta osoba koja je ugrozila projekt i možebitno dovela Grad Sinj u situaciju da plaća skupe penale. U cijeloj ovoj priči vidimo jedan obrazac koji je primjenjen i prilikom izgradnje prve gradske sportske dvorane, pa tako nakon godina građenja i potrošenih preko 20 milijuna kuna, Sinjani još nisu dočekali otvaranje dvorane s 320 sjedećih mjesta. Zbog svega navedenog, gradonačelnica Križanac trebala bi podnijeti ostavku nakon ovako lošeg i na štetu odrađenog posla po Grad Sinj.

Za kraj, osvrnuli bi se na jedan ružan detalj tijekom sjednice kada je vijećnik Žarko Delić s liste dr. Jadrijevića napao nezavisnu vijećnicu Ivanu Šabić, pa je morala intervenirati i policija. Ovim putem osuđujemo takav divljački čin te se nadamo da će nadležne institucije stati u zaštitu vijećnice. Također, pozivamo nezavisnu listu dr. Jadrijevića da se javno očituje naspram sramotnog postupka recidivista u svojim redovima, a koji je i ranije pravomoćno osuđen za kazneno djelo prijetnje smrću.

S poštovanjem,

Gradski odbor SDP-a Grada Sinja

Predsjednik GO SDP-a Sinj

Nikola Vučković, struč.spec.ing., v.r.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Ovo je o.k. i ovaj momak nije loš na vjeću iako je sam ali bi triba prije svega povest računa i počistit svoje redove a ne da mu pola stranke glasa za doktora i rade kontra jer su kupljeni.

    10
    21
Back to top button