Politika

Priopćenje gradskoj vlasti – Ignoriranje zahtjeva MO Brnaze

Od izbora za Vijeća mjesnih odbora na području grada Sinja proteklo je više od pola godine i do danas nitko iz gradske uprave nije kontaktirao članove vijeća Mjesnog odbora Brnaze kako bismo im mogli iznijeli probleme naselja Brnaze. Dana 25.10.2023. godine u pisarnicu Grada predan je Plan rada Vijeća mjesnog odbora Brnaze s pobrojanim zahtjevima.

Prije svega moramo izraziti nezadovoljstvo sa stanjem u prometu gdje smo svjedoci, iz dana u dan, sve većim gužvama na području cijeloga Grada, a naročito na dijelu državne ceste D1 koja prolazi kroz Brnaze. Postalo je uobičajeno da nam jednako vremena treba od rotora do Kukuzovca kao i od Kukuzovca do Splita. Za uključivanje iz ulica na državnu cestu D1 čeka se više vremena nego što je prije trebalo za proći cijele Brnaze. Kod Masle je situacija ista, ako ne još i gora naročito za vozače koji se s državne ceste D60 uključuju na D1 prema Splitu. Žurno treba sagledati mogućnost izgradnje kružnoga toka, rotora kod Masle. Zapanjujuće je nečinjenje našega gradonačelnika koji se bavi pustim demagogijama, a ne nudi nikakva konkretna rješenja prometnih gužvi na području grada Sinja. Nužno su potrebne nove ceste, a gradska vlast mora imati viziju i zauzeti stav te u suradnji za Županijskim i Hrvatskim cestama iznaći najbolja rješenja, ali naš gradonačelnik se ne bavi time jer treba sagledati problem u cjelini, razmisliti i na kraju donijeti odluku, naglašavamo donijeti odluku jer to očito našem gradonačelniku nije jača strana.

Isto tako pitamo se zašto se ne krene u izradu projektne dokumentacije za odvodnju otpadnih voda (kanalizaciju) za dio naselja Brnaze koja nisu dio projekta Aglomeracije (grupe 2). Zar se za sve projekte treba čekati da ih Vlada RH riješi, dobro znamo da lokalna vlast to može rješavati i vlastitim sredstvima ili bar krenuti u rješavanje?

Moramo se osvrnuti i na stanje Društvenog doma u Brnazama koji je prošle godine dijelom obnovljen, a sada vlada totalna nebriga. Prošle godine poslali smo zahtjev prema gradu da se u dvorani  Društvenoga doma održava tjelesni odgoj učenika područne škole u Brnazama, ali nismo dobili nikakav odgovor. Okoliš oko Doma je potpuno neuređen stoga predlažemo postavljanje dječjeg igrališta i klupa odnosno prostora za igru, druženje i zabavu cijele obitelji. Potrebno je sklopiti ugovore za korištenje Doma sa zainteresiranim udrugama s tim da prednost imaju udruge iz Brnaza. Paljenje reflektora na igralištu uz Dom potrebno je riješiti na drugačiji način, a ne da se provaljuje u Dom kako bi se upalila/ugasila svjetla.

Što je s nogostupom od Masle do Turjaka uz desnu stranu državne ceste D60, što je sa našim zahtjevima za asfaltiranje i postavljanje javne rasvjete, što je s izgradnjom autobusnog stajališta kod Masle i obilježavanjem pješačkog prijelaza kod Crkve, što je s otkupom zemljišta i uređenjem prostorija nogometnog igrališta na Meljači, što je s iznalaženjem rješenja za pregledniji, a time i sigurniji priključak iz Lovrića ulice na državnu cestu,  što je s izradom idejnog rješenja korištenja prostora gornje kave na Brnaškoj glavici za što smo poseban zahtjev predali u listopadu prošle godine kao i s ostalim zahtjevima navedenim u Planu rada. Ništa od traženoga ne vidimo u gradskom proračunu za 2024. godinu.

Nadamo se pozivu našeg gradonačelnik u što skorije vrijeme!

Ovim putem Vas upućujemo da naše aktivnosti i zahtjeve možete pratiti na Facebook stranici Mjesnog odbora Brnaze!

                                                                                                                    VIJEĆE MJESNOG ODBORA BRNAZE

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button