Politika

Priopćenje kluba vijećnika HDZ-a Mutna posla oko Ređije !

Priopćenje Kluba vijećnika HDZ Sinj, koje prenosimo izvorno i u cijelosti:

Miro Bulj uhvaćen je u laži i nezakonitim radnjama!

Lagao je javnost, novinare i građane oko svoje uloge u prepuštanju prostora sinjske Ređije, privatnom kapitalu. Sve navedeno u nekoliko novinarskih članaka, argumentima je razotkrila  nacionalna dnevna tiskovina (https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/zagora/laze-li-miro-bulj-cjelokupnu-javnost-oko-posla-s-velikim-kompleksom-ciji-je-vlasnik-postao-mocni-splitski-poduzetnik-1338854 ).

Također želimo istaknuti kako ovim priopćenjem nijednom riječju ne prozivamo prethodnog vlasnika, kao ni novog kupca koji su ispoštovali sve svoje zakonske obveze.

Nedopustivo je i nezakonito da Miro Bulj (kojem je bivša vlast u trenutku primopredaje vlasti ostavila 30 milijuna kuna) samostalno i bez Gradskog vijeća, ponudu o pravu prvokupa cijelog kompleksa Ređije (kod Konzuma) s 5 gospodarskih objekata ukupne površine 12.474 metara četvornih, od 31.1.2022., zaprimljenu u Gradu Sinju 2.2.2022.g., proglasi nevažnom ili preskupom i ne dostavi po zakonu, nadležnom tijelu – Gradskom vijeću na odlučivanje. Također ova ponuda iz 2022. godine najbolje demantira Mira Bulja u pokušaju prebacivanja odgovornosti na bivšu vlast koja je isti predmet dobila u ožujku 2020., dakle u jeku najžešće koronakrize, kada institucije nisu radile ili su obavljale neodgodive poslove vezane uz očuvanje ljudskih života, zdravlja i gospodarstva, te kao takva potpuno je jasno –  nije bila pravno valjana,  a zbog čega je ponuda za prvokup i obnovljena 31.1.2022.

Buljeve laži na ovu temu, izmotavanja i izbjegavanja odgovora na lokalnom radiju, su za rubriku vjerovali ili ne. Zapravo najbolje se oslikavaju kroz  dobru poznatu anegdotu o „dva zeca i tri zeca“, koja je završila konstatacijom da jedan zec fali.  Tako i Sinjanima bez mogućnosti da o tome odlučuje Gradsko vijeće – fali srce Grada, najvrjedniji gradski prostor na kojem su se mogli izgraditi POS stanovi, poduzetnički inkubator i razvojni centar, glazbena škola, multimedijalni centar mladih s kongresnim prostorom i prostorom za koncerte, gradske galerije, društveni prostori, itd.

Klub vijećnika HDZ-a Sinj zbog prikrivanja činjenica, laganja građana Sinja i javnosti te nezakonitih radnji na temelju kojih je Miro Bulj, Sinju „ukrao srce grada“ s ostalim klubovima vijećnika otvorit će konzultacije o sazivanju izvanredne sjednice Gradskog vijeća  i donošenja odgovarajućeg zaključka.

Klub vijećnika  HDZ-a SINJ

Stipe Perić, predsjednik

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button