TemeVijesti

Priopćenje Mjesnog odbora Sinj – Gradonačelniče Bulj zaprimate li službena pisma upućena Grad Sinju

Priopćenje Mjesnog odbora Grada Sinja prenosimo izvorno i u cijelosti:

Povodom službenog naputka iz Gradske uprave Sinj a u svezi izrade prijedloga Proračuna Grada Sinja za 2024. godinu te hitnosti situacije, dana 27.10.2023. održana je 1. sjednica MO Sinj, na kojoj su vijećnici MO Sinj usvojili Program rada i donijeta je odluka da upite građana koji su im do tada upućeni proslijede Gradonačelniku i Gradskom vijeću.

Poštovani gradonačelniče, do danas, 13.12.2023.g. na službenu e-mail adresu nije došao odgovor na nijedno pitanje koje je MO Sinj predao i urudžbirao u pisarnici gradske uprave. Prateći situaciju preko društvenih mreža, internet portala a u svezi događanja unutar vaše gradske uprave, izražavam zabrinutost zbog mogućnosti nestanka urudžbiranih dokumenata MO Sinj. Kao predsjednik MO Sinj dužnosti mi je da vam postavim logično pitanje.

Jeste li zaprimili službeno urudžbirane dokumente sa upitima građana MO Sinj sa sjednice održane 27.10.2023., ili se ne sjećate?

MO Sinj svoju funkciju te probleme sa kojima se naši sugrađani susreću svakodnevno, bez obzira koliko bili „mali“, shvaća ozbiljno jer i mi živimo u Sinju i to su i naši problemi. Obzirom da je od našeg službenog upita prošlo 45 dana, s pravom se pitamo, gdje je problem kada nitko od zaposlenika iz gradske uprave nije uspio u navedenom roku odgovoriti na niti jedno pitanje.

Gradonačelniče, obzirom da ste debelo u trećoj godini svoga mandata, do sada ste već trebali početi rješavati probleme svojih sugrađana. Znamo da ste multi-funkcionalni te da istodobno obavljate poslove saborskog zastupnika, vijećnika u Splitsko-Dalmatinskoj županiji i uz sve to gradonačelnika Sinja ali je  vrijeme je da odredite prioritete svoga rada. To je prije svega biti na usluzi građanima Sinja jer to je vaša primarna funkcija koju toliko ističete ali vas svakodnevni dokazi demantiraju.

Počnite već jednom rješavati probleme građana Sinja i poštujte MO Sinj koji vam prosljeđuje pitanja vaših sugrađana te se udostojte odgovoriti na iste. Prestanite sjediti istodobno na tri stolice; saborskog zastupnika, županijskog zastupnika i gradonačelnika, prestanite sebi prisvajati zasluge za projekte koji nisu vaši, prestanite se naslikavati uz pobjednike TV show-ova te se prestanite „ukazivati“ po potrebi, „ukažite“ se na radnom mjestu i počnite već jednom rješavati nagomilane probleme našeg grada ili dopustite da netko manje multi-funkcionalan nego vi a usredotočen na Sinj, to počne raditi.

Po Zakonu o pravu na pristup informacijama imamo pravo na odgovor u roku od 15 dana.

Pročitajte vaše osobne riječi prenesene na internet portalu Ferate gdje spominjete važnost funkcioniranja mjesnih odbora preko kojih „građani ostvaruju svoja prava“. https://www.ferata.hr/gradonacelnik-bulj-pozvao-birace-neka-izadu-na-izbore-za-vijeca-mjesnih-odbora/

Vaši (ne)odgovori na pitanja MO Sinj su znakoviti i pokazuju koliko „svakodnevno izgarate“ za Sinj i koliko držite do svojih predizbornih obećanja koje ste dali građanima i do samog MO Sinj.

Da ne bi bilo problema kojih očigledno imate sa urudžbiranim dokumentima u vašoj transparentnoj gradskoj upravi, službeno ćemo nanovo urudžbirati iste, uz dodatna nova pitanja naših građana.

Predsjednik MO Sinj

Tomislav Barhanović

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button