Vijesti

Priopćenje MO Brnaze – Očistite trasu Ferate!

Priopćenje Mjesnog odbora Brnaze s prigodnim fotografijama prenosimo izvorno i u cijelosti:

Želimo vas obavijestiti o nedavnim događajima vezanim uz loše čišćenje koje provodi gradska tvrtka Čistoća Cetinske krajine d.o.o. na našem području odnosno na staroj trasi Ferate, (buduća alternativna obilaznica dok bude trajala rekonstrukcija ceste od Masle do Tendija zbog aglomeracije). Primili smo brojne pritužbe od mještana, koji su izrazili nezadovoljstvo zbog načina na koji se čistilo odnosno uklanjalo raslinje i drveće.

Nakon što smo bili kontaktirani od strane nezadovoljnih mještana, odmah smo poduzeli korake kako bismo riješili situaciju. Kontaktirali smo direktoricu tvrtke Čistoća Cetinske krajine d.o.o. kako bismo dobili odgovore i rješenja za problem. Nažalost, iako smo očekivali konkretno poduzimanje rješavanja nastale situacije, dobili smo odgovor da će se situacija popraviti naredni dan.

No, kako se situacija razvijala, narednog dana smo morali konstatirati da su djelatnici navedene tvrtke očistili samo cestu, dok su grane i drugi otpad ostali nepokupljeni, odloženi sa strane ceste te na privatne parcele (s kojih su se bez obavijesti uklanjala stabla koja nisu smetala nikome).

Ovakvo ponašanje nije prihvatljivo i zahtjeva hitno djelovanje. Održavanje navedene trase, uklanjanje stabala i raslinja koje ugrožava vidljivost i sigurnost je izuzetno važno, ali ne na ovaj način da se ugrožava sigurnost. Mještani Brnaza zaslužuju čiste i sigurne ulice. Želimo naglasiti da problem lošeg čišćenja našeg područja nije samo pitanje estetike, već i važno pitanje sigurnosti. Nedovoljno čišćenje predstavlja opasnost kako za našu djecu tako i za sve mještane koji šetaju ili se rekreiraju navedenom ulicom.

Ostaci granja, na pola pilanih stabala, otpada i drugog smeća ne samo da stvaraju neuredan izgled našeg kraja, već i povećavaju rizik od ozljeda i nesreća, a svjesni smo da dolazi sezona požara. Posebno je važno osigurati sigurno okruženje za našu djecu koja se igraju na našoj Ferati, kao i za sve ljude koji aktivno koriste naše javne prostore.

Stoga, pozivamo tvrtku Čistoća Cetinske krajine d.o.o  da shvati ozbiljnost situacije i poduzme konkretne korake kako bi osigurala temeljito čišćenje našeg područja. Sigurnost naših mještana, posebno djece, ne smije biti kompromitirana zbog nedostatka odgovornosti i brige.

Mjesni odbor Brnaze- Predsjednica MO Brnaze

Anka Vučković,dr.dent.med.

Povezani članci

1 Komentar

  1. A jeste ga prisolili bez veze, te sigurnost djece, te privatne parcele pa onda da se mora sa istih kupit i smeće. Pa tko je donio to smeće u vaše naselje, nije valjda onaj kamion iz Vrgorca? Radnici su radili svoj posao a da su mogli bolje, uvik može bolje. Hoćete li dozvolit vozit tom vašom trasom, zbog sigurnosti djece pitam?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button