Politika

Priopćenje MO Sinj: Dragi sugrađani, imamo novi bazen!

Priopćenje Mjesnog odbora Grada Sinja s prigodnim fotografijama prenosimo izvorno i u cijelosti:

Poštovane građanke i građani Sinja!

Više od pola godine je prošlo od izbora za Vijeće mjesnog odbora grada Sinja. Kao što je poznato, mjesni odbor je oblik mjesne samouprave koji se osniva statutom jedinice lokalne samouprave kao oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana. Izgleda da je svugdje tako osim u našem gradu.

Od posljednjih izbora, mjesni odbor Sinj je trenutnoj gradskoj upravi već nekoliko puta uputio pitanja građana u vezi problema se kojima se susreću i koji nas muče. Međutim, do današnjeg dana nije odgovoreno na niti jedan upit MO Sinj upućen trenutnoj gradskoj upravi. Štoviše, još uvijek nitko iz trenutne gradske uprave nije dostavio Mjesnom odboru Sinj imena i kontakt brojeve izabranih vijećnika kako bi se službeno mogli sastati i održavati sjednice.

Ne možemo se oteti dojmu da gradonačelnik i gradska uprava svjesno sabotiraju rad MO Sinj marginalizirajući i zanemarujući svakodnevne problemi naših građana! O samom izgledu i funkcioniranju grada svjedočite sami: razrovane ulice, stalne gužve na cestama tijekom cijelog dana uz lošu signalizaciju, odvodnja oborinskih voda ne funkcionira, uništene šahte, većina cesta u centru je puna nepopravljenih rupa koje svakom novom kišom i ledom postaju veće itd.

Prije samih izbora za vijeće mjesnih odbora, gradonačelniku su bila puna usta važnosti održavanja izbora za vijeća mjesnih odbora. Podsjetimo se riječi gradonačelnika koji je tada govorio „Ovom prigodom ukazujem na važnost funkcioniranja mjesnih odbora u sustavu lokalne samouprave. Tako građani ostvaruju  svoja prava i neposredno sudjeluju u odlučivanju o lokalnim poslovima od svakodnevnog utjecaja na život  u 14 mjesnih odbora na području grada Sinja.

Ovi izbori su važni za sve stanovnike svih mjesnih odbora u Gradu Sinju jer upravo njihovi predstavnici svojim aktivnim radom  mogu utjecati na prioritete pri izgradnji i održavanju komunalne infrastrukture, poticanja aktivnosti i poboljšanja života u lokalnoj zajednici.“

Gradonačelnik pozvao birače da izađu na izbore za Vijeće MO Sinj

Sada, nakon više od pola godine dobivamo jasnu poruku koliko su gradonačelniku zaista važni izbori za mjesne odbore i svakodnevne probleme građana Sinja. Vidimo koliko su vam važni predstavnici građana u mjesnom odboru kada niste u stanju tijekom pola godine dostaviti imena i kontakt brojeve izabranih vijećnika.

Gradonačelniče, znate li koristiti alate za svakodnevnu komunikaciju? E-mail, WhatsApp, telefonski poziv? Vidimo da komunicirate i da ste aktivni preko društvene mreže Facebook-a, premda, uglavnom vas netko drugi snima, tko zna, možda netko drugi piše i odgovara u vaše ime? Iz svega bi se moglo logično zaključiti da je i ova vrsta komunikacije u vašem slučaju, upitna.

Da ne bi sve bilo tako crno, izdvajamo dvije stvari.

Prva je izgradnja rukohvata na pristupnom putu groblju Svetog Frane u ulici 72. bojne vojne policije. Zanimljivo jest da se rukohvat napravio netom nakon što je MO Sinj uputio trenutnoj gradskoj upravi preporuku za izgradnju rukohvata, upit je dva puta urudžbiran. Pa se na portalu Ferata navodi „Gradonačelnik Miro Bulj već godinama je ukazivao na potrebu postavljana ograde na pristupnom putu groblju Svetog Frane..”

O kojim točno godinama govorite gradonačelniče? Mislite li na ove tri prošle godine koje obnašate kao gradonačelnik? Trebaju li zaista godine za izradu 20 metara rukohvata? Za ovako „složeni“ projekt svjedoci smo da vama trebaju tri.

Druga stvar kojom će (su!) građani Sinja biti iznenađeni, jest novi bazen. Da, dragi sugrađani, imamo novi bazen! Još nismo obavješteni o službenom otvorenju istoga ali po ustaljenoj praksi, sigurno će biti direktno javljanje „u živo“ preko društvenih mreža. Bazen se nalazi pokraj Doma mladih (Piccadilly club) na dnu ulice alaj-čauša Frane Bareze Šore, otprilike 100 metara od gradske Uprave. Mudrošću osmišljen a neodgovornošću gradske uprave održavan, posebnosti tog bazena koji nema niti jedan drugi jest da se puni samostalno prilikom svake kiše tijekom cijele godine, da dosta dobro „drži vodu“, prazni se tj. prelijeva se na Vukovarsku ulicu a nije koštao ništa! Moramo se malo šaliti, naravno.

Do javnog otvorenja nećemo znati tko je idejni autor ali zna se da ovakvi hvale vrijedni projekti ističu stvarne karakteristike ljudi koji su ih stvorili. Zato za naš drugi bazen možemo naočigled reći da je malen, plitak, mutan i prljav.

 

Predsjednik MO Sinj

Tomislav Barhanović

 

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button