Politika

Priopćenje Nikole Vučkovića i Joška Markića na temu stanja u sinjskom domu zdravlja

Priopćenje kandidata SDP-a za gradonačelnika Grada Sinja Nikole Vučkovića i kandidata SDP-a za dožupana SDŽ Joška Markića prenosimo u cijelosti:

Poštovane Sinjanke i Sinjani,

maćehinski odnos HDZ-a prema ispostavi Doma zdravlja u Sinju, kulminirao je poplavljenim prostorijama u zgradi Doma zdravlja. Pacijenti su ugroženi, a zdravstveni radnici rade u neadekvatnim uvjetima. Već godinama upozoravamo na niz problema koji građane Sinja i okolice dovode u poziciju građana drugoga reda. Naime, od 2011. predlažemo izdvajanje DZ Sinj iz sustava Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije kako bi imali bolju, učinkovitiju i dostupniju zdravstvenu zaštitu.

Razina zdravstvene zaštite se godinama srozava. Iz decentraliziranih sredstava i doprinosa građana Sinja financiraju se različiti projekti koji nisu transparentni niti su na korist građanima Sinja i Cetinske krajine. Naš se Dom zdravlja sveo na običnu pisarnicu uputnica, te za bilo kakvu ozbiljniju uslugu, naši sugrađani moraju poći u Split. Cilj je moderne zdravstvene politike da zdravstvene usluge budu bolesnicima dostupne što bliže kućnom pragu. Ali to očito nije smjer u kojem se naš Dom zdravlja razvija.

Umjesto podizanja kvalitete i dostupnosti usluga, rješavanja problema parkinga i derutnog stanja zgrade, vladajućem HDZ-u je bitnije kadroviranje i podjela plijena. Umjesto trošenja novca na ponavljane sanacije krovova upitne kvalitete i potrebe, cilj nam treba biti osuvremeniti opremu u ambulantama i privući medicinski kadar koji će tu opremu koristiti na dobrobit bolesnika, pogotovo djece, umirovljenika i osoba s invaliditetom.

Stoga 16. svibnja 2021. imamo vrlo jednostavan izbor. Želimo li nastaviti istim smjerom ili smo spremni za promjene? Sinj je spreman za promjene!

S poštovanjem!

Nikola Vučković, kandidat SDP-a za gradonačelnika Grada Sinja

prof. dr. sc. Joško Markić, dr.med., kandidat SDP-a za dožupana SDŽ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button