Politika

Priopćenje sinjskog HDZ-a – acionalna vidljivost i prva godina mandata Mira Bulja – u NIŠTAAA

Priopćenje GO HDZ Sinj prenosimo izvorno i u cijelosti: 

Danas 07. lipnja, prošlo je punih godinu dana od početka gradonačelničkog mandata Mira Bulja. Podsjećamo tom prigodom, Miro Bulj, kao malo koji gradonačelnik u Hrvatskoj, preuzeo je Grad Sinj s računom u plusu 30 milijuna kuna i bez kreditnih zaduženja.

U izbornoj kampanji kao asove iz rukava bacao je izborna obećanja, najavljivao goleme kapitalne projekte i bolji život. Posebno je isticao svoju nacionalnu vidljivost kao pozitivan efekt koji će građani Sinja osjetiti odmah po njegovu dolasku na vlast te je spominjao i svoj boravak u Njemačkoj, kao i odlaske u Australiju i Ameriku kako bi tamo lobirao za investicije i ulaganja u Sinj.

Nakon godinu dana mandata vrijeme je da se podvuče crta i vidi što je Miro Bulj kao gradonačelnik Sinja učinio po pitanju realizacije svog izbornog programa, a posebno po najvažnijem, krucijalnom pitanju – pitanju otvaranja novih radnih mjesta i dolasku novih investicija i investitora u Sinj i u sinjsku gospodarsku zonu.

Dakle, s obzirom na  obećanja Mira Bulja, očekivalo se kako investitori iz Njemačke, Australije i Amerike, iz svih krajeva Hrvatske čekaju u redu kako bi zbog nacionalne vidljivosti Mira Bulja pohrlili ulagati u sinjsku gospodarsku zonu, u nova radna mjesta u Sinju. Nažalost, stvarnost se pokazala potpuno drugačija, pa se na natječaj za prodaju zemljišta u GZK  u rujnu prošle godine nije prijavio niti jedan investitor, niti jedan ulagač. U cijelu prvu godinu mandata Mira Bulja nijedna investicija, nijedno novo radno mjesto nije otvoreno u Sinju, pogotovo iz inozemstva, osim već spomenutih 17 radnih mjesta u gradskoj upravi na koje uhljeb(u)ljuje svoje kadrove.

Godina velikih očekivanja i ispunjenja izbornih obećanja – pretvorila se u fijasko, u nesnalaženje i nesposobnost, nezakonitosti i pogodovanja, te političku trgovinu s koalicijskim partnerom SDP-om.

Dobili smo svakodnevni  „live stream“ prijenos  igrokaza i performansa u režiji Mira Bulja, eskapade samodostatnosti i samohvale na dnevnim instant -političkim temama, a zbog čega su Grad Sinj i Miro Bulj punili naslovnice medija i TV emisija u Hrvatskoj, no nažalost,  u Sinju se ništa nabolje promijenilo nije.

Krave i dalje lutaju bez nadzora, psići su narasli, a gradonačelnik više ne pere ulice grada. I dalje se zapošljavaju politički podobnici i članovi obitelji gradonačelnika, pogoduje se vijećnicima MOST-a i članovima njihovih obitelji u dodjeli unosnih gradskih poslova, a silan novac troši na nepotrebne konzultante, vanjske suradnike i savjetnike.

Imamo aktualno naslikavanje  s projektima u kojima Miro  Bulj nema nikakvih zasluga, a kojima je investitor Republika Hrvatska (Veteranski centar, kružni tok kod Tendija, Centar za socijalnu skrb, izgradnja nogostupa u Karakašici…) ili koji su ugovoreni i započeti prije njega (Aglomeracija, izgradnja umjetnog travnjaka NK Junak) pa ih na sreću Bulj nije uspio upropastiti.

Buljeva predizborna obećanja ostalo su mrtvo slovo na papiru. Nema novih radnih mjesta i investitora, nema kapitalnih investicija i boljeg života u Sinju. Nema povratka mladih iz inozemstva, nema POS stanova, nema prostorno planske dokumentacije, nema novih grobnih mjesta, nema pothodnika ispod rotora kod Doma mladih, nema brze ceste Kukuzovac-Križice, nema zaobilaznice Sinja, nema parkinga i proširenja ceste kod Doma zdravlja, nema izmjena Baze nerazvrstanih cesta, nema nijednog izgrađenog metra novih cesta i prometnica, nema biciklističkih staza. Nema novih vrtića i nikad veći broj djece nije ostao neupisan u vrtić, nema mjere majka odgajateljica, djeca se njegovom krivnjom i dalje voze u prastarim autobusima, s mjerama za mlade obitelji kasni se cijelu godinu,  brdo smeća na Mojanci i dalje raste, a sinjske perjanice NK Junak i KK Alkar dotakle su dno.

Itd., itd…

Stoga dok i dalje građani Sinja, posebno mladi i mlade obitelji, napuštaju Sinj trbuhom za kruhom u potrazi za boljim životom ili odrađuju slabo plaćene sezonske poslove po Jadranskoj obali, sa žaljenjem  moramo konstatirati kako je nacionalna vidljivost i prva godina mandata Mira Bulja, pogodila u   – NIŠTAAA.

 Gradonačelniče Bulj, zaključno za prvu godinu mandata – ocjena jedan (1). Za dobrobit grada i građana, predlažemo popraviti znanje i zalaganje, a posebno vladanje!

 GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button