Politika

Priopćenje sinjskog HDZ-a – Korona nažalost nije „krepala kod Masle“

Priopćenje sinjskog HDZ-a prenosimo u cijelosti:

Svjedoci smo činjenice da se Hrvatska trenutno suočava s četvrtim valom širenja zaraze koronavirusom, koji je posebno zarazan i opasan, a zbog velikog pritiska na bolnice, ozbiljno prijeti urušavanju zdravstvenog sustava.

Tako danas Cetinski kraj bilježi 102 novozaražene osobe od čega 60 osoba iz Grada Sinja. Nastavak je to trenda gdje u Sinju i Cetinskom kraju već duže od dva mjeseca bilježimo rekordne  brojeve novozaraženih, a mnogi naši sugrađani završili su s teškim simptomima, neki na respiratoru, a neki nažalost nisu uspjeli pobijediti ovu tešku i nepredvidljivu bolest. Njihovim obiteljima i najmilijima, upućujemo izraze duboke i ljudske sućuti i solidarnosti, a svim oboljelima želje za brz oporavak.

Ne možemo da ne spomenemo kako unatoč ovom alarmantnom stanju, nema ni traga ni glasa od Sinjskog stožera civilne zaštite niti gradonačelnika Bulja. Prisjetit ćemo se kako je posebno u kolovozu gradonačelnik Bulj svakodnevno pozivao građane i javnost na kršenje važećih mjera i remećenje javnog reda i mira.  Palio je i gasio muziku po gradskim trgovima po isteku dopuštenog radnog vremena, verao se po stolovima, htio predvoditi procesiju za Blagdan Velike Gospe,  te na svaki drugi način opstruirao Odluke koje je kao gradonačelnik bio dužan provoditi kako bi zaštitio živote i zdravlje građana Sinja. Također, sredinom rujna ove godine u javnom i medijskom prostoru RH odjeknula je informacija kako je Stožer civilne zaštite Grada Sinja prihvatio prijedlog gradonačelnika  Bulja da se donese Odluka o preporuci ukidanja obveze nošenja maski za učenike, učitelje, nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola na području Grada Sinja.  Naravno istina je potpuno drugačija.  Sjednica stožera CZ Sinja nije ni sazvana, niti je Stožer o tome uopće odlučivao. Odluku je protivno zakonu, samostalno donio načelnik stožera g. Bobeta bez da je ikoga od 11 članova Stožera o tome izvijestio i koji su nažalost o Odluci saznali iz medija.

Važno je kazati kako je nažalost trenutno i u Gradskoj upravi Grada Sinja velik broj službenika i namještenika zaražen koronavirusom, a gradonačelnik i načelnik Stožera CZ Grada Sinja ne poduzimaju  ništa. Gosp. Bulj i Bobeta izvijestite javnost o trenutnoj situaciji u Gradskoj upravi. Zaštitite bilo kroz smjenski rad, rad bez prisustva stranaka ili rad od kuće, živote i zdravlje kako službenika tako i građana koji svakodnevno dolaze u gradsku upravu. Imate za to dostupne moderne tehnologije i niz instrumenata.

Gradonačelniče Bulj, ne zanimaju nas vaša nesuvisla, alibi obrazloženja (o okupljanjima na pelješkom mostu, o turističkoj sezoni, da ste sve to činili radi sinjskih ugostitelja i sl.)., jer svima je jasno da se radilo isključivo o skupljanju  jeftinih političkih poena,  na uštrb zdravlja građana. SRA-MO-TNO i bez presedana.

„Korona nažalost nije krepala kod Masle“ kako ste to javno i sarkastično poručivali u kolovozu uklanjajući punktove koji su trebali služiti provođenju mjera i očuvanju zdravlja. Dapače, ozbiljno prijeti zdravlju naroda, kao i da dovede zdravstveni sustav pred kolaps.

Ne želimo politizirati na ovoj bolesti i krajnje ozbiljnoj situaciji. Odluke prepustimo struci, a Vi i načelnik stožera CZ, konačno počnite raditi svoj posao. To građani Sinja od Vas očekuju.

S poštovanjem!

GO HDZ SINJ

Predsjednik, Igor Vidalina

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button