Politika

Priopćenje Sinjskog HDZ-a : UHLJEB(U)LJIVANJE

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Proračun grada Sinja¨ za 2022. godinu osim žetončića iz koalicije sa SDP-om, u političkom životu ostat će upamćen i po novom epitetu – UHLJEB(U)LJIVANJU.

Dakle, nakon što su prvih 10 mjeseci (ne)rada gradonačelnika Bulja obilježili nezakonito zaključivani ugovori o djelu sa svojim političkim sljedbenicima i druga zapošljavanja bez javnih natječaja, 2022. godina prema Proračunu i Planu prijma u sinjsku Gradsku upravu predviđa zapošljavanje čak 17 službenika i namještenika, te izgleda donosi ispunjenje predizbornih obećanja i UHLJEB(U)LJIVANJE kadrova Mira Bulja, MOST-a i SDP-a u Gradsku upravu.

Na tom tragu u petak 08. travnja raspisani su prvi u nizu od natječaja za zapošljavanja u Gradsku upravu koji nas očekuju u ovoj godini. Natječaj za pročelnika Ureda Grada koji ističe danas i natječaj za 2 komunalna redara koji je u međuvremenu zbog neznanja i nestručnosti poništen prvi dan po raspisivanju, čime je 5.000 gradskih kuna plaćenih za objavu natječaja, bačeno u vjetar.

Ista je situacija i u gradskim firmama. Tako je u tvrtki Kamičak d.o.o., na „skrivenom“ natječaju koji je bio objavljen samo na internet stranici društva primljeno 9 novih radnika, a u Vodovod CK d.o.o. od raspisanih 10 novih radnih mjesta, zasad su primljena dva radnika, a ostali su u proceduri prijema. Tu za primjer ističemo kako je u Vodovodu CK d.o.o., hrvatski branitelj koji je traženo i potrebno radno iskustvo stekao u tvrtki Dalmatinka d.d., odbijen na natječaju jer nije mogao dostaviti Potvrdu o radnom iskustvu Dalmatinke d.d., tvrtke koja je likvidirana i više ne postoji, niti mu takvu potvrdu ima tko potpisati.

I slijepcu je vidljivo kako su parole o „jednakim šansama za sve“ ionako služile za jednokratnu uporabu za vrijeme predizborne promidžbe, a ona druga „naša dica“ shvaćena je doslovno, pa gradonačelnik Bulj pod krinkom tzv. javnih natječaja kadrovira i zapošljava članove svoje bliske obitelji i političke agitatore na uštrb hrvatskih branitelja, na uštrb stručnosti i sposobnosti, dajući pritom prednost jedino podobnosti, nepotizmu i klijentelizmu.

Stoga dok još nije kasno, svi vi kojima je obećano radno mjesto za vrijeme predizborne kampanje od strane Mira Bulja, ne gubite vrijeme, požurite i pokucajte u ured gradonačelnika!

„Sad je vakat“!

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button