Vijesti

Priopćenje Sinjskog HDZa – Zahvaljujući Vladi RH, a ne Miru Bulju – Sinjani dobivaju besplatan vrtić!

Priopćenje GO HDZ Sinj prenosimo izvorno i u cijelosti:

Zahvaljujući Vladi RH, a ne Miru Bulju – Sinjani dobivaju besplatan vrtić!

Svi građani Sinja s radošću su prihvatili vijest koja će razveseliti mnoge obitelji o besplatnim vrtićima u Sinju!  Vijest o uvođenju besplatnog vrtića u Sinju je itekako pozitivna i olakšat će život svih roditelja. Ali, znate li cijelu priču? Ideja o besplatnom vrtiću nije nova. Sinjski HDZ predlagao je ovu inicijativu već 2021. godine i 2022. godine. Oba puta, nažalost iz politikantskih razloga, to su na Gradskom vijeću odbili Miro Bulj i interesno trgovačka koalicija SDP – MOST.

Opet pitanje, otkud odjednom financijski devastiranom Sinju koji je bez kapitalnih projekata Miro Bulj doveo pred rub  bankrota i stečaj, a  samo u prošloj godini uzrokovao gubitak od 17,8 milijuna kuna, ta značajna sredstva?

Odgovor je jednostavan. Novac je osigurala Vlada RH, no to je Miro Bulj kao i sve  investicije Vlade RH u Sinj vrijedne preko 100 milijuna eura (Aglomeracija, Veteranski centar, kružni tok kod Tendija, Centar za socijalnu skrb, povratak vojske u Sinj…) pokušao sakriti i sebi pripisati zasluge.

Naime, Vlada RH dana 27. rujna ove godine donijela je Odluku kojom se dodjeljuju sredstva za podršku mladim obiteljima kroz financiranje vrtića za cijelu Hrvatsku, uključujući i naš Sinjski dječji vrtić.  Prema Odluci za pedagošku godinu 2023./2024., počevši od listopada ove godine Sinjski vrtić će dobiti sredstva u iznosu od 856.751,oo eura (6,5 milijuna kuna) u 12 mjesečnih rata po 71.396,oo eura ( 538 tisuća kuna).

Ovim sredstvima Vlade RH osiguran je besplatan vrtić za svu Sinjsku djecu (cca. 40 tisuća eura mjesečno), ali i dodatna podrška za poboljšanje uvjeta rada našim odgajateljicama i djelatnicima za čije povećanje plaća od Sinju dodijeljenog iznosa ostaje svaki mjesec cca. 30 tisuća eura.  Stoga tražimo da se s tim sredstvima omoguće veće plaće i bolji uvjeti odgajateljicama i drugim djelatnicima vrtića, i to minimalno u iznosu 200 eura mjesečno po zaposleniku.

Želimo zahvaliti Vladi RH  na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem i resornom Ministarstvu  koji su prepoznali važnost ovog projekta i doprinijeli njegovoj realizaciji. Sada, više nego ikad, važno je da se udružimo i zajedno radimo na stvaranju boljeg i sigurnijeg okruženja naše djece. Budimo ponosni na ova postignuća, i nastavimo s radom na izgradnji svijetle budućnosti za Sinj, koja svakako počinje od naših najmlađih!

A o licemjerju Mira Bulja  i njegovim predstavama za javnost dok se kiti tuđim perjem i obmanjuje javnost projektima s kojima nema nikakve veze,  baš poput ovog o besplatnom vrtiću, ali i nizu drugih neispunjenih predizbornih obećanja – zaključak donesite sami.

Prevara, koju su građani i javnost već dobrano pročitali!

Odluka Vlade RH (NN, broj 111/23)

 

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Igor Vidalina, predsjednik

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button