Politika

Priopćenje sinjskog SDP-a – “osvrt na slučaj Meljača”

Priopćenje SDP-a Grada Sinja prenosimo u cijelosti:

Poštovani sugrađani,

U posljednje vrijeme svjedoci smo kako se u pojedinim medijima stvara tendenciozna i iskrivljena slika o našem gradu kao mjestu gdje se naveliko krše epidemiološke mjere. Pri tome nas se redovito etiketira kao tzv. „Grad slučaj“ „Prijestolnicu korone“ i slično, što osobno smatramo pretjeranim te da ne odgovara stvarnom stanju. Primjerice, svakoga dana imamo prilike vidjeti slike iz drugih gradova, kao s prenapučene splitske Rive ili prostora oko Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu kojega već mjesecima u večernjim satima „okupiraju“ tisuće mladih. Držimo da su upravo mladi ljudi najveće žrtve cijele ove situacije s pandemijom, jer su ostali uskraćeni za druženja, putovanja, maturalne zabave, posao i sve ono što smo mi imali sreću proživjeti prije ovog kriznog vremena. Stoga, nije u redu da te iste mlade ljude sada prozivaju upravo oni koji se prvi nisu pridržavali mjera, a trebali su.

Još se svi sjećamo ministara i članova državnog Stožera Civilne zaštite u  zagrljaju s estradnim zvijezdama ili u raznim prigodama, poput stranačkih skupova, procesija ili sprovoda sa po nekoliko tisuća sudionika na kojima kao da ne vrijede epidemiološke mjere. Svakim svojim postupkom aktualna Vlada nas  podsjeća da pred zakonom nismo svi isti, pa im poručujemo da se pravila najprije pridržavaju oni, a tek onda neka očekuju da i drugi to rade. Smatramo da svi se moramo odgovorno ponašati i bez iznimke pridržavati propisanih mjera, ali naš grad tu po ničemu ne odudara od ostalih gradova niti je zaslužio ovakvu medijsku hajku.

 

S poštovanjem!

Nikola Vučković,struč.spec.ing., kandidat za gradonačelnika Grada Sinja

Petar Ljubičić, struč.spec.oec., kandidat za zamjenika gradonačelnika Grada Sinja

Povezani članci

4 Komentara

 1. Svaka čast momci ali zašto ovo nije reka neko iz grada ko prima plaću za to? Zar u općini svi side na ušima?

  11
  3
 2. Sve je u igri za par glasova više, pa i glupa priopćenja koja nemaju nikakvo značenje.

  8
  8
 3. Pogledajmo postotke zarazenih u Sinju i u drugim mistima. Isto tako, postotak okupljenih kod HNK na broj stanovnika Zagreba. Na Meljači je napadnuta policija pri obavljanju svoje zadaće. Točka.

  12
  2
 4. rađe naparvite priopćenje o nodržavanim poljskim putevima i sl.

  3
  5
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button