Politika

Priopćenje sinjskog SDP – hoće li biti kuna za sve koji ih primaju iz Proračuna?

Nikola Vučković predsjednik sinjskog SDP-a uputio je priopćenje s upitom o stanju gradskih financija u vrijeme aktualne situacije koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani, željeli bi smo ovim putem pitati gradsku vlast  za stanje gradskih financija i da li Grad ima financijske projekcije za naredno razdoblje, obzirom na neizvjesnost trajanja aktualne krize? U prvom redu, treba napomenuti da Grad nema puno alata pomoći na raspolaganju u ovakvim situacijama, to se prvenstveno odnosi na odgodu plaćanja komunalne naknade i zakupa javnih površina, što je Grad već i učinio i što je pohvalno. Međutim, što će biti sa proračunskim korisnicima i imamo li razloga za zabrinutost, na to bi pitanje trebala odgovoriti Gradska vlast, obzirom, da već duže vrijeme, opravdano, nema sjednica Gradskog vijeća. Da li su upitne isplate i hoće li biti smanjenja plaća zaposlenima u tvrtkama i javnim ustanovama u vlasništvu grada? Hoće li biti novca za stipendije učenicima i studentima? Što će biti sa financiranjem sporta i kulture i koliko sve skupa Grad može izdržati u ovakvoj situaciji? To su sve pitanja koja se opravdano nameću u ovoj krizi i za koja smatramo da bi sinjska javnost trebala dobiti jasne odgovore od vladajućih.

Držimo da je od iznimne važnosti da vladajući javno objave Plan  rezanja troškova koji je primjeren aktualnoj situaciji. U ovom trenutku, mi u SDP-u, predlažemo da se ukinu naknade gradskim vijećnicima, kao i članovima upravnih i nadzornih odbora, tvrtki i ustanova u vlasništvu Grada, a također smatramo da bi oni djelatnici gradske uprave ili primjerice tvrtke za upravljanje parkiralištima, a koji sada nisu potrebni ili ne rade, trebali solidarno snositi teret krize. Sve kako bi se što duže osiguralo normalno funkcioniranje Grada i gradskih službi. Crta koju ne bismo smjeli prijeći su korisnici socijalnih programa i naknada.  Ukoliko dođe do većih financijskih poteškoća u Gradu Sinju, držimo da bi se gradska vlast trebala obratiti Vladi Republike Hrvatske sa konkretnim zahtjevom i mjerama koje će ublažiti posljedice krize za koje već sada možemo tvrditi da su neizbježne.

S poštovanjem!

Gradski odbor Gradske organizacije SDP-a Sinj

Predsjednik GO SDP Sinj

Nikola Vučković

Povezani članci

8 Komentara

 1. Sve stoji, Al šta je s kreditima? Jutros mi bankarica govori da dođem ispunit zahtjev, a ja u izolaciji, da za 4.misec sigurno skidaju… A primanja 3500 a krediti i trajni nalozi 4700,plus troje djece…. Živjela Hrvatska!
  Moj Nikola, mukte ti ovaj članak, jer mi živimo na Ballkanu…
  Čuvajte se ljudi… Pozz

  4
  1
 2. Da li ste se vi u gradskom vijeću i većina ima i druge radne pozicije i plaće, odrekli ičega?
  Molim odgovor.
  LP
  Jakov Jurić Šolto

  6
  1
 3. Hoće li se ovaj gospodin i njegova suprug s obzirom d su na državnim jaslama isto odreći dijela plaće ili misli samo da se oni na gradskim jaslama odreknu???molim odgovor

  9
  1
 4. Da, trebali bi ići na trajni minimalac svi u javnim službama. Kao i mi smrtnici. Mrš svima, SDP, HDZ, i svi ostali nesposobni za umit se kamoli nešto za građane napraviti.

  4
  2
 5. Ovaj zna pametovat o tuđim plaćama, da vidimo kakav je kad je njegova i od supruge mu? Uhljebi

  7
  1
 6. Jel naš Miro Bulj odrišio kesu? Naravno da nije. Obuka prsluk crvenog križa, opalio par slikica i idemo dalje

 7. Uhljebi, sami zasticeni smrdljivi uhljebi, armija uhljeba i njihovih uhljebljenih potomaka, stranacki uhljebi, nezavisni uhljebi, samo oni postoje u ovoj zemlji, samo su oni bitni vlasti. Zasto? Vlast je kreirana od uhljeba. Bljak!

Back to top button