Priopćenje uprave NK Junak vezano za natpise o suspenziji Kluba

Uprava NK Junak Sinj izabrana je na izbornoj skupštini održanoj 19.7.2019. te vodi Klub oko pola godine. U tom periodu nađen je popriličan broj sponzora, kojima se još jednom zahvaljujemo na ukazanom povjerenju, čime je uz potporu Grada Sinja osigurano zdravo funkcioniranje i rad Kluba. Jedan od prvih poteza Uprave, a što je istaknuto i na skupštini Kluba, bila je financijska stabilizacija. Pola godine od preuzimanja Kluba rezultat ove Uprave je sljedeći:

• vraćena pozajmica Gradu Sinju u iznosu od 100.000kn
  • vraćena pozajmica Sportskoj zajednici u iznosu 18.500kn
  • pokriveni svi tekući troškovi te dobar dio zaostalih dugova
  • gotova projektna dokumentacija za pomoćni teren s umjetnom travom koji uskoro kreće na javnu nabavu, a čije se dovršenje očekuje do kraja 2020.
  • sve pripremne radnje za zamjenu umjetne trave na malom igralištu odrađene te očekujemo realizaciju kroz mjesec dana
  • doveden popriličan broj sponzora u cilju financijske stabilizacije i postavljanja temelja za eventualni ulazak u 2.HNL

Kao Uprava ulažemo maksimalne napore i borimo se s prijašnjim dugovanjima koliko god je to moguće. Tako smo postupili i u ovom slučaju, te smo u kontaktu sa Savezom riješili i ovaj problem oko kojeg su mnogi odmah nepotrebno dignuli paniku.

NK Junak Sinj nije pod suspenzijom nogometnog saveza.