Politika

Priopćenje za javnost SDFŽ SDP Sinj

Mi žene, forumašice SDFŽ SDP Sinj oštro osuđujemo čin nasilja prema jedinoj vijećnici Grada Sinja Ivani Šabić. Ivana nije zaslužila pogrdne i seksističke izraze koje joj je uputio gradski vijećnik koji je do jučer bio na listi dr.Jadrijevića, a čije ime nije vrijedno spomena. Zar se tako ponaša prema jednoj ženi? Da li je isti hrabar u vijećnici samo kada napada ženu, i to jedinu vijećnicu? Zbog čega hrabrost i jakost nije iskazao prema vijećnicima, pripadnicima svog spola?

Postavlja se pitanje koji je kriterij da budeš visoko na listi kako bi ušao u Gradsko vijeće, jer manire koji dotični pokazuje sigurno ne pripadaju kriterijima za izbor gradskog vijećnika. Građani takvog vijećnika nisu birali i ponašanje takvog obrasca ne odobravaju. Čini se da se pri sastavljanju liste zaboravilo da su i pokojni gradonačelnik kao i još neki trpili uvrede istog, ali gle čuda za nagradu je dobio visoko prolazno mjesto. Možda sinkopa, sad je u modi. Zar je trebalo do ovoga doći da se čovjeka napokon kazni te makne iz kluba NL dr. Jadrijevića ili je to samo igrokaz da se situacija smiri?

Ivani Šabić kao i svim drugim ženama na kojima pojedinci treniraju hrabrost i strogoću dajemo bezrezervnu podršku jer inače sva teško izborena prava koje smo teško stekle otići će u crni nepovrat.

Predsjedništvo SDFŽ GO Sinj

Predsjednica SDFŽ GO Sinj
Anđela Paštar Krnčević, dipl.oec.