Vijesti

Priopćenje za javnost vezano uz održavanje javnog okupljanja “Ultra Europe 2023”

Pozivamo građane i posjetitelje javnog okupljanja da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika kako u prometu tako i na stadionu

Tijekom petka, subote i nedjelje ( 07./08, 08./09 i 09./10.srpnja)  u Splitu, na prostoru sportskog kompleksa Park Mladeži održat će se javno okupljanje pod nazivom “Ultra Europe 2023.godine“.

Policijski službenici će sukladno sigurnosnoj prosudbi i planu, provoditi mjere i radnje vezano uz osiguranje javnog okupljanja. Također, policijski službenici opservirat će sigurnosno interesantnih lokacija na području grada Splita gdje možemo očekivati okupljanje većeg broja građana  ovisno o kretanju i okupljanju posjetitelja.

Posebna regulacija prometa

U petak (07./08.), subotu (08/09.) i nedjelju (09./10. srpnja) od 19:30 sati do 06:30 sati redarska služba zajedno s policijskim službenicima uspostaviti će blokadne punktove u užoj zoni sportskog kompleksa i za sav promet će biti zatvorena:

ulica Hrvatske mornarice od raskrižja s ulicom Domovinskog rata do raskrižja s ulicom Ante Starčevića
ulica Mike Tripala od križanja s Putom Supavla do raskrižja s ulicama Velimira Terzića i Put Brodarice
ulica Put Brodarice 

Tijekom privremenog zatvaranja prometnica promet će biti omogućen autobusima javnog gradskog prijevoza, vozilima stanara, vozilima žurnih službi i taxi vozila.

Obzirom na potrebu zatvaranja cesta uz mjesto održavanja javnog okupljanja, a činjenicu da je u ovom trenutku povećani broj turista u gradu radi čega je intenzivniji i cestovni promet, napominjemo kako su od petka do nedjelje u vremenu od 19:30 sati do 06:00 sati, mogući zastoji i gužve u prometu posebno na prometnicama prema Marjanskom tunelu i prometnicama na području Spinuta i Lovreta.

Savjetujemo građane da tijekom trajanja javnog okupljanja, od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa izbjegavaju prometovanje u užoj zoni centra grada i da koriste alternativne pravce. Također, s obzirom na očekivani povećani intenzitet prometa, molimo građane za dodatno strpljenje i da na terenu prate upute i zapovijedi policijskih službenika.

Parkiranje vozila

Također, u cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi širem prostoru javnog okupljanja i u cilju protočnosti prometa, dodatno ukazujemo građanima na obvezu da se pridržavaju propisa vezanih uz parkiranje osobnih vozila, te da ista ostavljaju i parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena, jer će u suprotnom ista biti uklonjena sukladno zakonu. 

Savjeti za posjetitelje

Obzirom da se na javnom okupljanju očekuje veliki broj posjetitelja, savjetujemo posjetitelje da na javno okupljanje sa sobom ne nose vrijedne predmete, odnosno da novac i predmete kao što su primjerice mobiteli i tehnika, te novčanike i osobne dokumente stalno drže pod nadzorom kako bi izbjegli mogućnost gubitka ili krađe istih.

Snimanje javnog okupljanja

Obavještavamo građane kako će   policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije i za vrijeme održavanja javnog okupljanja vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Pozivamo građane i posjetitelje javnog okupljanja da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika kako u prometu tako i na stadionu.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button