Vijesti

Priznanja, plakete i novčane nagrade za učenike

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, zamjenik župana Stipe Čogelja i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić uručili su danas priznanja i plakete te novčane nagrade za učenike i mentore iz škola Splitsko-dalmatinske županije koji su na državnim i međunarodnim natjecanjima iz znanja i struke u 2021./2022. školskoj godini osvojili jedno od prva tri mjesta. Župan Boban s ponosom je istaknuo kako je Splitsko-dalmatinska županija prva u Hrvatskoj uvela ovakva priznanja. „Moram naglasiti kako je Centar izvrsnosti napravio mala čuda u našoj županiji. Naime, prije smo u prosjeku imali do 30 nagrada, a danas ih je 85. Gotovo sva ta djeca su prošla kroz naš Centar izvrsnosti“, izjavio je župan i dodao kako će Splitsko-dalmatinska županija i dalje biti potpora ovim učenicima i njihovim mentorima.

Jedna od nagrađenih učenica je i Nika Kilić, koja je osvojila nagradu na natjecanju iz geografije. „Puno mi ovo znači jer se već dugi niz godina natječem, posebno na geografiji i puno mi znači županovo priznanje. Zanimanje za geografiju prepoznala sam još od malih nogu jer sam htjela znati sve o cijelom svijetu i oduvijek me privlačilo to široko područje“, izjavila je Kilić.

Učiteljica prirode, biologije i kemije iz Osnovne škole Josip Pupačić Tamara Banović izrazila je zadovoljstvo zbog organiziranja ovakvih događaja. „U prvom redu radi se o prepoznavanju kvalitete učenika iskazujući im ovakve časti. Sve to je motivacija za daljnji rad te se nadam kako učenici i zbog ovoga dana shvaćaju koliko njihov rad vrijedi”, zaključila je Banović.

Prvo mjesto osvojilo je 27 učenika, 32 drugo, a njih 18 treće mjesto te još osam ekipnih.

Povezani članci

Back to top button